Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Σαρκοζί: Όποιος λέει ότι η Τουρκία είναι ευρωπαϊκή χώρα θέλει το θάνατο της ΕΕ

«Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρώπη. Ακολουθούσα πάντοτε τη θέση αυτή, βασίζεται στην κοινή λογική»


«Όποιος λέει ότι η Τουρκία είναι ευρωπαϊκή χώρα θέλει το θάνατο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υποστήριξε τη Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, και υψηλόβαθμος στέλεχος των Ρεπουμπλικανών, Νικολά Σαρκοζί, στον απόηχο της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό. 

«Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρώπη. Ακολουθούσα πάντοτε τη θέση αυτή, βασίζεται στην κοινή λογική» τόνισε σε συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι iTele. 

«Αυτό δεν σημαίνει ότι έχω κάτι εναντίον των Τούρκων΄... Τους χρειαζόμαστε, είναι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Σαρκοζί, πρόσθεσε όμως ότι «αν η Τουρκία είναι στην Ευρώπη οι ευρωπαίοι μαθητές θα πρέπει να μαθαίνουν ότι τα ευρωπαϊκά σύνορα βρίσκονται στη Συρία. Πού είναι η κοινή λογική σε αυτό;» διερωτήθηκε. 

Παρόμοιες δηλώσεις του Σαρκοζί έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία, με ορισμένους δημοσιογράφους να τον κατηγορούν ότι «φλερτάρει» με τις ακροδεξιές θέσεις της Μαρίν Λεπέν. 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/310334/sarkozi-opoios-leei-oti-i-tourkia-einai-europaiki-hora-thelei-to-thanato-tis-ee/#ixzz43ZSTLwiS
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: