Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

26/3/16

Βασιλιάς της Ιορδανίας: Η Τουρκία στέλνει τρομοκράτες στην Ευρώπη

246
Σε μία συνάντηση που είχε ο βασιλιάς της Ιορδανίας στην Ουάσιγκτον στις αρχές Ιανουαρίου, δήλωσε πως δεν είναι τυχαία γεγονότα ούτε η μεταναστευτική κρίση, ούτε η τρομοκρατία – αλλά μέρος της πολιτικής της Τουρκίας, με στόχο την επίλυση των δικών της προβλημάτων και τον εκβιασμό της Ευρώπης (πηγή).

Ανάφερε επίσης πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, σχετικά με το ότι βοηθάει την ISIS να εξάγει πετρέλαιο – ενώ δεν στηρίζει μόνο τις ισλαμικές ομάδες στη Συρία αλλά, επί πλέον, στη Σομαλία, όπου εκπαιδεύει το στρατό της και στη Λιβύη.

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός εξωτερικών της Ιορδανίας δήλωσε πως η Τουρκία στέλνει σκόπιμα μετανάστες στην Ευρώπη, ειδικά μετά την ανάμιξη της Ρωσίας στην περιοχή – ενώ στηρίζει την τρομοκρατία, έχοντας έμμεσα προκαλέσει τις επιθέσεις στις Βρυξέλες για να εκβιάσει την Κομισιόν.

Προφανώς εάν όλα αυτά ισχύουν, τότε η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, όσον αφορά την είσοδο μεταναστών μέσω της Τουρκίας – ενώ είναι εμφανές πως κινδυνεύει η εδαφική της ακεραιότητα από πολλές διαφορετικές πλευρές, ειδικά στο Αιγαίο. Κατά την άποψη μας δε η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει – πόσο μάλλον αφού η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται βυθισμένη στην οικονομική κρίση, αδυνατώντας να ξεφύγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: