Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

3/3/16

Να γιατί λέμε ότι ο Φίλης είναι προδότης κεμαλοναζί - Ομήρου: "Η άρνηση είναι το τελικό στάδιο μιας γενοκτονίας"

Ντροπή σας Πόντιοι και Μικρασιάτες βουλευτές που στηρίζετε μια κυβέρνηση που έχει στις τάξεις της ένα τέτοιο ναζί προδότη των προγόνων μας. Ντροπή σας γιατί κι εσείς προδίδετε το αίμα των προγόνων σας. Ντροπή σας...
Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων με ομόφωνο ψήφισμά της στις 19 Μαΐου 1994.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων στέκεται συμπαραστάτης στον αγώνα της ποντιακής κοινότητας για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας και για διατήρηση της ιστορικής αλήθειας και της ιστορικής μνήμης, ανέφερε ο Πρόεδρος του Σώματος Γιαννάκης Ομήρου.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια της πολυθεματικής έκθεσης «Πόντος - Δικαίωμα στη Μνήμη», στην Πύλη Αμμοχώστου, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι η Τουρκία εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να αρνείται ότι διέπραξε οποιαδήποτε γενοκτονία και αποδίδει τους θανάτους Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυρίων σε απώλειες πολέμου, σε λοιμό και σε ασθένειες.
«Η απαίτηση για παραδοχή και καταδίκη σήμερα τέτοιων εγκλημάτων δεν πρέπει να θεωρείται ότι στρέφεται εναντίων των τωρινών ηγετών και της χώρας στην οποία ή από την οποία διαπράχθηκαν αυτά τα εγκλήματα. Ίσα ίσα, υπάρχουν χώρες οι οποίες ζήτησαν συγγνώμη για τα εγκλήματά τους στο παρελθόν», είπε.
Πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο καταδεικνύει πώς διδάσκονται από τις μελανές σελίδες της ιστορίας τους, ενώ αντίθετα, η άρνηση μιας γενοκτονίας αναγνωρίζεται ευρέως ως το τελικό στάδιο της γενοκτονίας, που επιφυλάσσει στους δράστες την ατιμωρησία και αποδεδειγμένα προετοιμάζει το έδαφος για μελλοντικές γενοκτονίες.
Στην ομιλία του ο κ. Ομήρου έκανε εκτενή αναφορά στα ιστορικά γεγονότα, λέγοντας ότι η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες, που πραγματοποιήθηκε σχεδόν παράλληλα με γενοκτονίες σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
Είπε ότι πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα, το οποίο η κυβέρνηση των Νεοτούρκων έφερε σε πέρας με συστηματικότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότεροι από 400 χιλιάδες ξεριζωμένοι Πόντιοι και 353 χιλιάδες σφαγιασθέντες.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων με ομόφωνο ψήφισμά της στις 19 Μαΐου 1994.
ΠηγήKYΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: