Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Χριστοδουλοπούλου: Καλώς αδειάσαμε τα κέντρα κράτησης μεταναστών

Περήφανη για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό δήλωσε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, λέγοντας, μάλιστα, ότι καλώς έκανε και έκλεισε τα κέντρα κράτησης μεταναστών. 
Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Χριστοδουλοπούλου τόνισε ότι «δεν απολογούμαστε στους υμνητές της βαρβαρότητας» και πρόσθεσε: «Οι επικριτές μας εξυπηρετούν σκοπιμότητες και ψαρεύουν στα θολά νερά της μισαλλοδοξίας».


Όσον αφορά την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταργήσει τα κέντρα κράτησης όπως η Αμυγδαλέζα έκρινε ότι «καλώς αδειάσαμε τα κέντρα κράτησης, γιατί έπρεπε να τηρήσουμε τη διεθνή νομιμότητα και τους δικούς μας νόμους, που δεν επιτρέπουν την παραμονή σε αυτά διαφόρων κατηγοριών ανθρώπων, που είχαν βρεθεί αρχικά εκεί, όπως ασυνόδευτοι ανήλικοι, αιτούντες άσυλο, χρήζοντες βοήθειας».
Μάλιστα, η Τασία Χριστοδουλοπούλου επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας ότι «παραβίαζαν τη διεθνή νομιμότητα και δεν σέβονταν τις διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα». «Το κράτος είναι υποχρεωμένο να δώσει καθεστώς ανοχής στους μετανάστες, όταν αυτοί δεν μπορούν να απελαθούν», προσέθεσε.


Πηγή: Χριστοδουλοπούλου: Καλώς αδειάσαμε τα κέντρα κράτησης μεταναστών | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/254960/hristodoylopoyloy-kalos-adeiasame-ta-kentra-kratisis-metanaston#ixzz42DrfmrgM

Δεν υπάρχουν σχόλια: