Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Σύσκεψη στην ΠΟΑΣΥ για τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών



Η βία και οι συχνές επιθέσεις κατά των αστυνομικών και πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί, ήταν το θέμα ευρείας σύσκεψης που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη και του υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, του τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ Μάκη Βορίδη, καθώς και εκπροσώπων των κομμάτων και άλλων παραγόντων.

Η σύσκεψη είχε προγραμματιστεί μετά την επίθεση στο λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, αλλά αναβλήθηκε και πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ, στη λεωφόρο Μεσογείων, όπου όλες οι πλευρές τοποθετήθηκαν για την κατάσταση και συμφώνησαν ότι πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της.

Η πρόταση των συνδικαλιστών ήταν να δημιουργηθεί μια διακομματική επιτροπή στο πλαίσιο της Ομοσπονδίας, όπου θα τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στο θέμα.


Μ. Βορίδης: Δικαίωμα στο έγκλημα δεν υπάρχει

Ο Μάκης Βορίδης από την πλευρά του, επισήμανε ότι στην αντεγκληματική πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση, καθώς είναι διαφορετική η ιδεολογία κάθε κόμματος.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, απευθυνόμενος στους διοργανωτές της σύσκεψης, είπε ότι αν ήταν ο ίδιος υπουργός θα ζητούσε μια αναλυτική κατάσταση των όσων χρειάζεται η Αστυνομία και θα τα υλοποιούσε, ενώ έθεσε το ερώτημα για τα όρια άμυνας των αστυνομικών και για αλλαγές του νόμου για την κουκούλα, του νόμου για το άσυλο, τάχτηκε υπέρ της επαναλειτουργίας της ομάδας ΔΕΛΤΑ και των φυλακών υψίστης ασφαλείας και προσέθεσε ότι πρέπει να γίνει κακούργημα η μολότοφ.

«Δεν ισχυρίζεται κανείς ότι πρέπει να παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατηγορουμένων, αλλά δικαίωμα στο έγκλημα δεν υπάρχει», δήλωσε ο κ. Βορίδης, κρατώντας ωστόσο μια επιφύλαξη για τη διακομματική επιτροπή που προτείνει η ΠΟΑΣΥ, γιατί όπως είπε υπάρχει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: