Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

"φορείς"... ακροαριστεροί που έχουν κάνει εργολαβία την ακύρωση κάθε προσπάθειας για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του κράτους.


---------------------------------------------------------------------

«Μπλόκο» στην επέκταση του Τραμ στον Πειραιά από φορείς καταναλωτών


«Μπλόκο» στην επέκταση του Τραμ στον Πειραιά επιχειρούν να θέσουν φορείς καταναλωτών και πολίτες, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την καταστροφή που θα επέλθει σε σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίστηκαν στις περιοχές όπου πρόκειται να γίνουν τα έργα.

Με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ), ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα του Καταναλωτή και του Πολίτη (ΔΙΚΑΠ) και 15 Πειραιώτες ζητούν να ακυρωθούν 6 αποφάσεις του υπουργού Πολιτισμού, με τις οποίες εγκρίθηκαν τα έργα Δυτικής επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά, από την πλατεία Ωρολογίου, την Ακτή Ποσειδώνος, την Ακτή Μιαούλη, κ.λπ.

Σύμφωνα με την προσφυγή, «υπήρξε ενσυνείδητα πλήρης καταστροφή σημαντικών ευρημάτων με εσπευσμένες καταχώσεις, όπως είναι αυτές τμήματος του αρχαίου λιμανιού, του αρχαίου μώλου στον Τιτάνειο Κήπο, κλπ» ενώ επειδή οι ανασκαφές έχουν καθυστερήσει τέσσερα χρόνια, δεν ολοκληρώθηκαν για να μην υπάρξει νέα χρονοτριβή. Και όλα αυτά, όπως σημειώνεται στην προσφυγή, χωρίς καμία μελέτη για τις επιπτώσεις του έργου στα αρχαία που υπάρχουν στις περιοχές απ’ όπου πρόκειται να διέλθει το Τραμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: