Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Να μη γίνει κανένα έργο στην Ελλάδα... ο ταξικός αγώνας των νεομπολσεβίκων πάνω απ΄ όλα!!!

«Απαιτούμε ανάπτυξη του τόπου μας, και όχι των ιδιωτών» λέει ο Γιώργος Κυριακίδης, δημοτικός σύμβουλος... 

δεν μας λέει, όμως, πώς θα γίνει η ανάπτυξη χωρίς τις επενδύσεις των ιδιωτών!!

-----------------------------------

Αντιδράσεις για το αιολικό πάρκο στον Ολυμπο

01-06-2018
Παραχωρούνται 143 στρέμματα
Στα Πιέρια Ορη, στην περιοχή του Ολύμπου όπου κατοικούσαν οι εννέα Μούσες (πάρκο Μουσών), θα τοποθετηθούν για 25 χρόνια 11 ανεμογεννήτριες. Δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς, και κάτοικοι της Κατερίνης αντιδρούν στο «φαραωνικό» αιολικό πάρκο, που -όπως λένε- θα καταστρέψει ένα φυσικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. 


Παρά το πράσινο φως που έλαβε η επενδύτρια εταιρία από τη διοίκηση του Δήμου Κατερίνης για να τοποθετήσει 11 ανεμογεννήτριες των 22 MW, οι κάτοικοι τριών χωριών αντιδρούν. «Η τοπική κοινωνία και σύσσωμη η αντιπολίτευση αντιδρά στην επένδυση, η οποία δεν θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας» λέει στη «δημοκρατία» η Γνωσούλα Χαλαϊτζίδου, δημοτική σύμβουλος. Σύμφωνα με την ίδια, η έκταση 143 στρεμμάτων (που παραχωρήθηκε σε ιδιωτική εταιρία αντί 30.000 ευρώ τον χρόνο) βρίσκεται στους 5 Πύργους, σε ύψος 1.712 μέτρων.
Στο ΣτΕ
Οι κάτοικοι ήδη έχουν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση του έργου, παρά την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Απαιτούμε ανάπτυξη του τόπου μας, και όχι των ιδιωτών» λέει ο Γιώργος Κυριακίδης, δημοτικός σύμβουλος, και αντιπροτείνει τη δημιουργία του πάρκου σε άλλο σημείο, και όχι στο αρχέγονο δάσος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σάββα Χιονίδη, ο Δήμος Κατερίνης θα βγει κερδισμένος από την επένδυση, αφού θα λαμβάνει το ετήσιο μίσθωμα αλλά και περίπου τo 3% της ετήσιας παραγωγής, δηλαδή 150.000 ευρώ. «Η άδεια και οι εγκρίσεις δόθηκαν από τα υπουργεία. Είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε επενδύσεις ΑΠΕ» υποστηρίζει ο κ. Χιονίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: