Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

15/6/17

Να μείνουν σε... κλειστές μονάδες ζητούν εργαζόμενοι στη ΔΕΗ


Η Ένωση Τεχνικών της ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε νομικά κατά απόφασης της εταιρίας με την οποία μεταθέτει σε άλλες μονάδες υπαλλήλους των ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου, Λαυρίου και Αλιβερίου. Η προειδοποίηση της ΕΤΕ με επιστολή στον πρόεδρο της ΔΕΗ
Σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης της διοίκησης της ΔΕΗ  να μετατεθούν 62 εργαζόμενοι των ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου Κερατσινίου, Κερατέας - Λαυρίου και Αλιβερίου προχώρησε η Ένωση Τεχνικών της εταιρίας.
Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης της ΔEΗ, το σωματείο των εργαζόμενων κινήθηκε νομικά σε βάρος απόφασης της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων της εταιρίας, με την οποία μεταθέτει τους προαναφερόμενους υπαλλήλους σε σταθμούς εκτός Αττικής και Εύβοιας.
Να σημειωθεί ότι μονάδες των σταθμών αυτών δεν λειτουργούν πια και οι 62 απασχολούμενοι, όπως είχε καταγγελθεί τον Μάιο από τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Σκρέκα, πληρώνονταν χωρίς αντικείμενο απασχόλησης.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Euro2day.gr, η ΕΤΕ ΔEΗ είχε στείλει στις 12 Ιουνίου ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔEΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, ζητώντας του να «παγώσει» τις διαδικασίες μετάθεσης, ώστε να προηγηθεί διάλογος με το σωματείο προκειμένου οι 62 εργαζόμενοι να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες της Αττικής και της Εύβοιας.
Η επιστολή της ΕΤΕ ΔEΗ επέκρινε την προθεσμία των επτά ημερών που έβαζε η απόφαση των μεταθέσεων, αρχής γενομένης από τις 6 Ιουνίου.



Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια: