Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Μαθηματικό Αθήνας: Ονομαστική στοχοποίηση τεσσάρων καθηγητών

Με την υπογραφή της παράταξης ΑΕΠ - ΕΑΑΚ
Τέσσερις καθηγητές του Μαθηματικού Αθήνας βρήκαν τοιχοκολλημένη στην πόρτα του γραφείου τους ανακοίνωση με την υπογραφή φοιτητικής παράταξης, η οποία τους στοχοποιεί ονομαστικά γιατί υπογράψανε ψήφισμα ενάντια στην ενδοπανεπιστημιακή βία.
Λεπτομερέστερα, απόγευμα της Δευτέρας τέσσερις καθηγητές του τμήματος –η κ. Λεωνή Δάλλα και οι κ.  Γιάννης Εμμανουήλ, Μιχάλης Μαλιάκας, Στέλιος Νεγρεπόντης (ομότιμος)– βρήκαν τοιχοκολλημένη ανακοίνωση με την υπογραφή ΑΕΠ-ΕΑΑΚ (φοιτητική παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς), η οπoία κάτω από τον τίτλο «Μαθηματικό Αθήνας ή αλλιώς CSI Miami» γράφει, ανάμεσα στ’ άλλα:


«Όσοι υπογράφουν το κείμενο «υιοθετούν φαντασιόπληκτη ρητορεία προκειμένου μεθοδευμένα να απονομιμοποιήσουν το άσυλο».
«Δεν μας εκπλήσσουν τέτοιου είδους πολιτικές πρωτοβουλίες από τους γνωστούς αντιδραστικούς καθηγητάδες που πάντα έψαχναν την παραμικρή αφορμή για να επιτεθούν στο άσυλο και τις διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων. Η αλήθεια είναι ότι τα πανεπιστήμια συγκριτικά με οποιονδήποτε άλλον κοινωνικό χώρο εμφανίζουν το μικρότερο ποσοστό περιστατικών εγκληματικότητας»
Οι υπογράφοντες κατηγορούνται, ακόμα, «για διάδοση χυδαίων ψεμάτων, χωρίς καμία προσπάθεια στοιχειοθέτησης... είναι στοχευμένη και επιδιώκει την εμπέδωση της αυταρχικοποίησης στο πανεπιστήμιο».
Για το θέμα έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών κ. Απόστολος Μπουρνέτας.
Υπενθυμίζεται ότι το κείμενο κατά της βίας, που είχε δημοσιευτεί ένα μήνα πριν, έγραφε, ανάμεσα στ’ άλλα: «Εμείς, καθηγητές των πανεπιστημίων της χώρας, ζητάμε με την υπογραφή μας από τις πανεπιστημιακές αρχές και την κυβέρνηση να αποκαταστήσουν άμεσα το ακαδημαϊκό περιβάλλον στους πανεπιστημιακούς χώρους. Δεν μπορούν να γίνονται μαθήματα και έρευνα σε καθεστώς ανασφάλειας και διαρκούς διακινδύνευσης των φοιτητών, των διδασκόντων και των εργαζομένων. Δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια η λαθρεμπορία, η διακίνηση ναρκωτικών, οι πυροβολισμοί, οι ληστείες, οι κλοπές, οι απειλές, οι επιθέσεις, η βία, οι καταστροφές, η αυθαιρεσία. Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της τώρα! Δεν θα συμβιβαστούμε με την παρακμή, τον φόβο και την αδράνεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: