Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Με εντολή Τόσκα απαγορεύεται η συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια


Εκδόθηκε απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, υποστράτηγου Αλκιβιάδη Ασημακόπουλου, με βάση την οποία απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας, και ειδικότερα στα Εξάρχεια και το Κολωνάκι, όπου είχαν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και οι αντιεξουσιαστές για αύριο το απόγευμα.

«Δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα έως την 24:00 ώρα της Πέμπτης 29-06-2017, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Αλεξάνδρας & Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), αριστερά Πατησίων (28ης Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων και των δυο ρευμάτων κυκλοφορίας αυτής), αριστερά Χαλκοκονδύλη, δεξιά Κάνιγγος, αριστερά Βερανζέρου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Κανάρη, Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (όλη η επιφάνεια της Πλατείας και τα εφαπτόμενα πεζοδρόμια αυτής), συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ, αριστερά Μαρασλή, δεξιά Σουηδίας, αριστερά Αναπήρων Πολέμου, δεξιά Μ. Μερκούρη, αριστερά Κόνιαρη, αριστερά Λ. Αλεξάνδρας έως τη συμβολή της με την Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της περιοχής» αναφέρει η ΓΑΔΑ.

Στην απόφαση μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται πως έχουν ληφθεί υπόψη τα όσα έχουν γραφτεί και αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες στα MME και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνουν λόγο ακόμη και στα προβλήματα που προκύπτουν από τον καύσωνα αλλά και τη συνεχή απεργιακή κινητοποίηση των υπαλλήλων καθαριότητας. 

Στην απόφαση Τόσκα αντιδρά η Νέα Δημοκρατία:

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με την απόφαση του Νίκου Τόσκα για απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Η σημερινή απόφαση απαγόρευσης της αυριανής συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ αποτελεί επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της Κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας. 



Για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο. 

Η απόφαση είναι πρόκληση για την δημοκρατική ελληνική κοινωνία. Για κάθε πολίτη αυτής της χώρας που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής. Παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε αντιλήψεις αυταρχισμού. 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα με σαφήνεια. Συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των αστυνομικών και εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία τους. 

Επισήμανε, όμως, ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την έκφραση του δικαιώματος τους από τη στιγμή που έχει ληφθεί η νόμιμη άδεια για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης. 

Ο κ. Τόσκας αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί. 

Αλλά προφανώς ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Τσίπρα...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: