Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Η καταστροφική Αριστερά στην Ελλάδα!


Ρέθυμνο: Έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας του Αγίου Βασιλείου για τη δημιουργία πάρκου ανεμογεννητριών


Mέλη του δικτύου κατά των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΒΑΠΕ), αντέδρασαν έντονα σήμερα, στην προσπάθεια ιδιωτικής εταιρείας να διανοίξει δρόμο, προκειμένου να δημιουργήσει πάρκο ανεμογεννητριών σε έκταση που της ανήκει, στα ορεινά του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για συλλογική κινητοποίηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αλλά και της αυτοδιοίκησης, δεδομένου ότι, αφενός δεν επιθυμούν την κατασκευή αιολικού πάρκου στη θέση Κουρούπα στο Φαράγγι του Κοτσυφού, αφετέρου, όπως σημειώνουν, δεν υπάρχουν οι σχετικές άδειες από το δήμο για τη διάνοιξη του δρόμου και την εν γένει λειτουργία βαρέων μηχανημάτων στην περιοχή.


Η συγκεκριμένη περιοχή είναι προστατευμένη περιοχή NATURA, ενώ και οι όμορες σε αυτήν εκτάσεις, αποτελούν περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος ή περιοχές όπου διαβιούν κτηνοτρόφοι του δήμου Αγίου Βασιλείου.

«Δεν επιθυμούμε να γίνουμε συνομιλητές, ούτε να έχουμε την οποιαδήποτε σχέση με την εταιρεία που θέλει να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, τονίζοντας το φυσικό κάλλος της περιοχής και την κάθετη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας σε κάθε προσπάθεια εγκατάστασης ΒΑΠΕ στην περιοχή. «Εμείς ως δήμος έχουμε πλείστες αποφάσεις αντίθετες στην επένδυση αυτή, αλλά και σε κάθε προσπάθεια που τα αποτελέσματα θα τείνουν να καταστρέψουν το περιβάλλον. Η περιοχή μας είναι καθαρά τουριστική και θα ήταν άτοπο και εγκληματικό να επιτρέψουμε να καταστραφεί το μέλλον της και το φυσικό της κάλλος» ανέφερε ο κ. Ταταράκης.

Οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα με το που αντιλήφθηκαν τα βαρέα οχήματα-μηχανήματα για τη διάνοιξη του δρόμου, και συγκεντρώθηκαν παρουσία των φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, διαμαρτυρόμενοι έντονα και ζητώντας να μην επιχειρηθεί άλλη προσπάθεια στο μέλλον.

Σύμφωνα με τον κ. Ταταράκη, ούτε ο δήμος, ούτε η Περιφέρεια είχαν παραχωρήσει άδεια εγκατάστασης των μηχανημάτων. «Τους ζήτησα να μεταφέρουν στις εταιρείες τους τη θέση των κατοίκων και του δήμου, και να σκεφτούν καλά, ότι καμία επένδυση δεν θα πάει μπροστά με αντίθετη την τοπική κοινωνία» είπε ο κ. Ταταράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: