Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Απίστευτο! Η Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων οργανώνει εκδήλωση στην... πλατεία Εξαρχείων


Πολλά ερωτήματα «γεννά» η αμφιλεγόμενη απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) να οργανώσει εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και ελεύθερες πόλεις» στην πλατεία των Εξαρχείων στις 29 Ιουνίου.

Προφανώς, είναι απαράδεκτο στις μέρες μας να υπάρχει άβατο σε συγκεκριμένες περιοχές και τα Εξάρχεια αποτελούν ένα τρανό παράδειγμα ανομίας και αναρχίας, με την ανοχή φυσικά της κυβέρνησης. Ωστόσο, η πρόθεση των αστυνομικών υπαλλήλων να «σπάσουν» αυτό το άβατο, σε μία περίοδο που οι πολίτες της χώρας προσπαθούν ακόμη να... χωνέψουν τα μέτρα που φέρνει το τέταρτο Μνημόνιο, το πιθανότερο είναι ότι θα δημιουργήσει μία αχρείαστη ένταση. 

«Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται “τυφλά” φαινόμενα βίας, που στρέφονται κατά πολιτών αλλά και αστυνομικών, τα οποία τείνουν να γίνουν “θεσμοποιημένη πραγματικότητα”, με την ανοχή της επίσημης Πολιτείας, που όμως η κοινωνία ουδέποτε τα αποδέχτηκε, παρά του αντιθέτου που ορισμένοι πίστευαν» τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ, ενώ επισημαίνει, μεταξύ άλλων:
«Η ΠΟΑΣΥ κάνει την αρχή, αναλαμβάνει πρωτοβουλία να αναδείξει το πρόβλημα και διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα “Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις”. Καλεί τα πολιτικά κόμματα, φορείς, ενώσεις πολιτών για να αναδειχτούν οι πτυχές του προβλήματος και να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυσή τους. Η ευθύνη για τη σημερινή πραγματικότητα είναι τεράστια, αφού κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και επιτέλους ας σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε και να θέσουμε τoν δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων έστω και έπειτα από 43 χρόνια από τη Μεταπολίτευση, έστω και τώρα».

Χθες σημειώθηκαν και οι πρώτες αντιδράσεις για την επικείμενη εκδήλωση των αστυνομικών. «Τα Εξάρχεια θα παραμείνουν καθαρά από μπάτσους» αναφέρεται σε μία ανάρτηση σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, που δεν υπογράφεται από κάποια πολιτική ομάδα ή συλλογικότητα, αλλά -όπως φαίνεται- εκφράζει ένα μέρος των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται πολιτικά στην περιοχή των Εξαρχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: