Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

 Να πάψει το έγκλημα να συμφέρει

26-02-2024 Φαήλος Κρανιδιώτης

...

Το έγκλημα λοιπόν έχει ταξικά χαρακτηριστικά. Οι κοινωνικοί λύκοι που λεηλατούν τη χώρα, σε μεγάλο ποσοστό ψευτοευπαθείς επιδοματίες, μπουκάρουν εκεί που είναι εύκολο, ασκούν βία για να ληστέψουν εκεί που τους παίρνει. Δεν θα πάνε εκεί που θα τους ανοίξουν έξτρα κουμπότρυπες με Glock, δεν θα πλησιάσουν εκεί που έχει μεγάλο ρίσκο.

Θα μπουκάρουν στο σπίτι της γερόντισσας, θα πιάσουν από τον λαιμό τον παππού για να του αποσπάσουν το τελευταίο κατοστάρικο της σύνταξης. Αυτοί που γυρίζουν τις γειτονιές και κόβουν εξατμίσεις πολιτών που χρωστάνε 72 δόσεις, αυτοί που κλέβουν καπάκια υπονόμων, καντήλια και μεταλλικούς σταυρούς από τάφους, σίδερα οικοδομής, σωλήνες, μετασχηματιστές της ΔΕΗ, ρίχνοντας στο σκοτάδι ολόκληρα χωριά, καλώδια του ΟΣΕ, με κίνδυνο εκτροχιασμού ή πομόνες από γεωτρήσεις αγροτών, προτομές ηρώων, όλες αυτές οι παρασιτικές αγέλες αρπακτικών απολαμβάνουν χρόνια τώρα την ατιμωρησία της ανομίας τους.

Πάνε χέρι χέρι με βάνδαλους μηδενιστές, που με κουκούλες και ρόπαλα χτυπούν πολίτες και αστυνομικούς, βανδαλίζουν μνημεία, πανεπιστημιακούς χώρους, καίνε αυτοκίνητα, καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Ψευτοευπαθείς λεηλάτες χαλκού και κουκουλοφόροι αριστερόστροφοι φασίστες ανήκουν στην ίδια πλευρά και απέναντι στην κοινωνία και τη δημοκρατία. Τι πάει να πει «Μα, θα γεμίσουν οι φυλακές;».

...

Δεν υπάρχουν σχόλια: