Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

 Τρομοκρατία: Ο πήχυς βρίσκεται πολύ ψηλά | Liberal.gr

Τρομοκρατία: Ο πήχυς βρίσκεται πολύ ψηλά

Σάκης Μουμτζής

...

Ως γνωστόν η χαμηλής εντάσεως τρομοκρατική δραστηριότητα αρχίζει με τις «επισκέψεις» συλλογικότητων - που κινούνται στα όρια της παρανομίας  - σε σπίτια και χώρους δουλειάς ατόμων που έχουν στοχοποιηθεί για διάφορους λόγους. Σκοπός η τρομοκράτησή τους ή η φίμωσή τους αν ενοχλεί ο δημόσιος λόγος τους. 


Η ανοχή σε αυτού του είδους την παραβατικότητα εκλαμβάνεται από ένα συγκεκριμένο «χώρο» ως αδυναμία που μπορεί να οδηγήσει στο επόμενο βήμα που είναι η τοποθέτηση ενός εκρηκτικού μηχανισμού. Μέσα σε ένα τέτοιο κέλυφος επωάζονται οι τρομοκρατικές οργανώσεις. Με άλλα λόγια επειδή τα όρια μεταξύ ακτιβισμού και τρομοκράτησης - τρομοκρατίας είναι δυσδιάκριτα, καιρός είναι να τα ορίσουμε με σαφήνεια. 

Έτσι, ευθύνες δεν έχει μόνον η εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά και κάποια κόμματα και έντυπα που ανέκαθεν έκλειναν το μάτι στην τρομοκρατία. Τη θεωρούσαν μια μορφή πολιτικής πάλης, ακραία μεν, αλλά με υψηλά ιδανικά. Δε νομίζω η σημερινή κοινωνία να αντέχει να ξαναζήσει το κλίμα της δεκαετίας του 80 και του 90 όταν «προοδευτικοί» βουλευτές και δημοσιογράφοι παρήλαυναν από τις αίθουσες των δικαστηρίων για να πουν έναν καλό λόγο για κατηγορούμενους για τρομοκρατία. 

Εξάλλου, αν θέλουμε να συνεχιστεί η ροή επενδυτικών κεφαλαίων από το εξωτερικό, θα πρέπει η κυβέρνηση να υπερασπιστεί την κατάκτηση η Ελλάδα να θωρείται μια ασφαλής χώρα. Και το καθήκον της παρούσας κυβέρνησης είναι διπλό: πρώτον, διότι είχε ως προεκλογική προμετωπίδα της τη διασφάλιση του νόμου και της τάξης και δεύτερον, διότι από την ιδεολογία της επιδιώκει να έρθουν ξένα κεφάλαια στην πατρίδα μας. 

...

Δεν υπάρχουν σχόλια: