Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

 Ο Μιχαήλ Κουτσόφτας 22 χρονών, ο Ανδρέας Παναγίδης 22 χρονών και ο Στέλιος Μαυρομάτης 24 χρονών οδηγήθηκαν στην αγχόνη, ξημερώματα της Παρασκευής της 21ης Σεπτεμβρίου 1956. Έδωσαν την ζωή τους για την ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!




 

Μπεζεστένι –Τόπος Θυσίας- το 2017 και Σήμερα!

Η Δημαρχία Οιχαλίας, με έδρα τον Μελιγαλά και Δήμαρχο από το 2019 την κ. Παναγιώτα Γεωργακοπούλου. έχει εγκαταλείψει δύο από τους κυρίους Τόπους Θυσίας πατριωτών στον Μελιγαλά, το Μπεζεστένι και την Πηγάδα!

Το Μπεζεστένι, ένας περιτοιχισμένος χώρος με μερική κεραμιδοσκεπή, όπου στις 15/9/1944 συγκεντρώθηκαν χιλιάδες κρατούμενοι, βασανίσθηκαν, δεκάδες εσφάγησαν, ενώ εκει για 5 ημέρες επιλέγονταν τα πάνω από 1.500 θύματα που οδηγήθηκαν δεμένα στην Πηγάδα και κατακρεουργήθηκαν, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια πάρκιν για τα απορριμματοφόρα οχήματα της Δημαρχίας και παρουσιάζει μορφή σκουπιδότοπου (η πρώτη φωτογραφία είναι από το 2017 και οι υπόλοιπες από την 15/9/2024). Ως Τόπος Θυσίας κατά την Γενοκτονία του Μελιγαλά, η Πολιτεία οφείλει να σέβεται το Μπεζεστένι και να το διατηρεί τουλάχιστον καθαρό και να θέσει μιά επιγραφή που να καταγράφει τι συνέβη εκει στις 15-20 Σεπτεμβρίου 1944.


 


🔴Ιδού πώς το ΚΚΕ έπαιρνε από παντού "κόκκινα" δολλάρια και λίρες! 🔴Πολλοί θεωρούν ότι το ΚΚΕ είναι το πλουσιότερο κόμμα στην Ελλάδα. Αποδίδουν δε τα αμύθητα πλούτη του, στην "διεθνιστική βοήθεια" που ελάμβανε -υπό μορφήν "κόκκινων" δολλαρίων- από την Σοβιετική Ένωση, στις κομματικές του επιχειρήσεις (που υπάρχουν "για να γίνεται πιο ισχυρή η δράση του για τα λαϊκά συμφέροντα", όπως είχε πει κάποτε η Παπαρήγα😂), αλλά και στα πολλά ακίνητα, που λέγεται ότι έχει.

 20-09-24

Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια από ακροαριστερούς αναρχοφασίστες του Αριστερού Παρακράτους.

Ομάδα περίπου 50 ατόμων πέταξε μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στη συμβολή της Θεμιστοκλέους με την πλατεία Εξαρχείων

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

 


🔴20 Σεπτεμβρίου 1944: το Σύμφωνο του Μελισσοχωρίου μεταξύ ☭ΚΚΕ και Βουλγάρων και η δέσμευση για "διεθνή Μακεδονία"! 🔴Ήταν τέτοιες μέρες του 1944, όταν το ΕΑΜ (ΚΚΕ) σύναψε το διαβόητο Σύμφωνο του Μελισσοχωρίου, με τον βουλγαρικό στρατό κατοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και με το ΚΚ Βουλγαρίας. Είχε προηγηθεί η μεταστροφή της Βουλγαρίας, η οποία από σύμμαχος του Άξονα, εν μια νυκτί, προσχώρησε στο αντίπαλο στρατόπεδο. Την μεταστροφή αυτή την επέβαλε ο Κόκκινος Στρατός, ο οποίος είχε εισέλθει στην χώρα στις αρχές Σεπτεμβρίου, κι είχε επιβάλει τον σχηματισμό κυβέρνησης ανδρεικέλων.

 ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΜΠΟΥΓΑΣ (Ioannis Bougas) - Ιστορία 1940-1949

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(ΟΠΛΑ).
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ.
Η ΟΠΛΑ ήταν μια ένοπλη εγκληματική οργάνωση του ΚΚΕ/ΕΑΜ κατά τη διάρκεια της κατοχής 1943-1944 με αποστολή εκτός της συλλογής πληροφοριών, ασφαλείας και την εκτέλεση αντιπάλων του ΚΚΕ, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Έδρασε κυρίως στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πελοπόννησο, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη έδρασε και κατά τη διάρκεια του συμμοριτοπολέμου, όπου επανεμφανίσθηκε το καλοκαίρι του 1946.

 



 


 

 Kanellos Dodos III


 ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ.


ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ

Φωτογραφία η οποία εμφανίζει την 93χρονη Αλεξάνδρα Δημοπούλου, η οποία γεννήθηκε το 1930 στο Βουτύρο ή Βούτυρο Ευρυτανίας, και η οποία είναι ακόμη εν ζωή. Η Αλεξάνδρα το 1949 μετά την κατάληψη του Καρπενησίου από τους συμμορίτες του ‘’ΔΣΕ’’, και κατά την διάρκεια της 18ήμερης παραμονής τους, και μεταξύ των πολλών εγκλημάτων που διέπραξαν επί 18 ημέρες στην καταληφθείσα πόλη του Καρπενησίου, και τις όμορες περιοχές, ήταν και η βίαιη στρατολόγηση. Μεταξύ των βιαίως στρατολογημένων ήταν και η τότε 19χρονη Αλεξάνδρα Δημοπούλου η οποία απήχθη από το χωράφι όπου εργάζονταν μαζί με τα άλλα ανήλικα κορίτσια και αγόρια,