Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

14/10/17


Αυτοί είναι, βαρβαρόφρονες υποκριτές - Τα φερέφωνα της Τουρκίας, όπου υπάρχει όριο 10% για είσοδο κόμματος στη βουλή, καταγγέλλουν διεθνώς την Ελλάδα για το όριο του 3%

Καμία αντίδραση από την επίσημη ελληνική κυβέρνηση
Εκπρόσωποι των "Τούρκων της Δυτικής Θράκης", με αξιωματούχους του κόμματος των γκρίζων λύκων, με φόντο την αλυτρωτική σημαία τους
Νέα πρόκληση έρχεται από μία μερίδα τουρκόφιλων μουσουλμάνων της Θράκης, οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες προσφεύγουν σε όποιο διεθνές φόρουμ μπορούν να βρουν, προκειμένου να διεκδικήσουν την αυτονομία τους, προκρίνοντας μάλιστα την "καταπάτηση των δικαιωμάτων" τους από την ελληνική κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή μάλιστα, που η κυβέρνηση Τσίπρα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τουρκοποιήσει την περιοχή.

Αυτή τη φορά, οι "μειονοτικές" οργανώσεις προσέφυγαν στην Σύνοδο της Ανθρώπινης Διάστασης του ΟΑΣΕ που πραγματοποιήθηκε στην Βαρσοβία στις 11-22 Σεπτεμβρίου, εμφανίζοντας την Ελλάδα ως χώρα που παραβιάζονται συστηματικά ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης», της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» και του «Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων της Ρόδου και της Κω», κατήγγειλαν την ύπαρξή του εκλογικού πλαφόν του 3% που παρεμποδίζει, όπως είπαν, την αποτελεσματική συμμετοχή της τουρκικής μειονότητας.
Ακολουθούν ορισμένα ενδεικτικά αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων των "μειονοτικών":
«Οι επιθέσεις εναντίον της Τουρκικής Μειονότητας συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς οι Ελληνικές Αρχές απέτυχαν να τακτοποιήσουν και να φέρουν τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης. Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκαν επιθέσεις εναντίον τζαμιών, ένας βοηθός του εκλεγμένου Μουφτή Ξάνθης απήχθη, ο εκλεγμένος Μουφτής δέχθηκε απειλές για την ζωή του, γουρουνοκεφαλή πετάχτηκε έξω από τα σεμινάρια Κορανίου, το αυτοκίνητο ενός μειονοτικού δημοσιογράφου κάηκε, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος ΚΙΕΦ έγινε διάρρηξη και το πιο θλιβερό έκλεψαν το αυτοκίνητο στο οποίο είχε χάσει την ζωή του σε ένα ύποπτο ατύχημα ο Ιδρυτής και ηγέτης του κόμματος το 1995, ένα συνέδριο που οργανώθηκε  από το Κόμμα της Τουρκικής Μειονότητας στην Αθήνα έγινε στόχος των μελών της ρατσιστικής Χρυσής Αυγής. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα από όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια η Μειονότητα.
Αυτές οι επιθέσεις υποδεικνύουν ότι αυτά τα κηρύγματα μίσους και συκοφαντίας στοχοποιούν την εθνική τουρκική ταυτότητα της Μειονότητας και τα θρησκευτικά χαρακτηριστικά της.
«Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης καλεί τον ΟΑΣΕ και την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα να καλέσουν την Ελλάδα να σταματήσει άμεσα τις διακρίσεις που στοχοποιούν την Τουρκική Μειονότητα, να παρακολουθούν τη νομική διαδικασία στην Ελλάδα και καλούμε την Ελλάδα να αναγνωρίσει την ύπαρξη της ιστορικής Τουρκικής Μειονότητας στην Ελληνική επικράτεια που διαμένει στη Δυτική Θράκη πριν η Δυτική Θράκη περιέλθει στην Ελλάδα και πριν από την Συνθήκη της Λωζάννης».
Με την άλλη παρέμβασή του ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης καλεί την Ελλάδα:
«Να σεβαστεί και να εφαρμόσει τις αποφάσεις τουΕΔΑΔ του 2008 σχετικά με την επαναλειτουργία της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης». Να σεβαστεί και να προωθήσει την ίδρυση της «Πολιτιστικής Ένωσης Τούρκων Γυναικών Ροδόπης» και της «Ένωσης Νέων Μειονότητας Έβρου» που βασίζονται στις αποφάσεις του 2008. Να διασφαλίσουν ότι όλοι απολαμβάνουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι είτε ατομικά είτε ως ομάδα χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς στη βάση της εθνικής ή κοινωνικής προέλευσης. Να άρει κάθε περιορισμό του δικαιώματος του συνέρχεσθαι που συνιστά διάκριση σε βάρος της Τουρκικής Μειονότητας».
«Είναι γεγονός ότι το Ελληνικό κράτος αναγνωρίζει μητρική γλώσσα της μειονότητας την τουρκική και παρέχει τουρκική εκπαίδευση σε μειονοτικά σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που είναι δίγλωσσα για όλα τα μέλη της μειονότητας στην Δυτική Θράκη.
Δυστυχώς και παραδόξως το Ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει την μειονότητά μας ως Τουρκική, αλλά ως Μουσουλμανική Μειονότητα. Λόγω αυτού του βασικού ζητήματος ταυτότητας, πολλά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων προέκυψαν ειδικά από την δεκαετία του '80.
Μέχρι τότε το Ελληνικό κράτος αναγνώριζε την Μειονότητα μας ως τουρκική με ταμπέλες «Τουρκική Μειονότητα» έξω από τα μειονοτικά σχολεία και τις ΜΚΟ. Από την δεκαετία του '80 όλες οι ταμπέλες άλλαξαν σε «Μουσουλμανική μειονότητα» και οι νόμιμες ΜΚΟ που είχαν τη λέξη «Τουρκικός» στον τίτλο τους απαγορεύθηκαν από τις ελληνικές Αρχές. Βάσει αυτής της απαγόρευσης της εθνικής ταυτότητας η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» που ιδρύθηκε το 1927, η «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» που ιδρύθηκε το 1928, η «Ένωση Τούρκων Δασκάλων της Δυτικής Θράκης «που ιδρύθηκε το 1936, έκλεισαν το 1983. Εκτός αυτού του κλεισίματος, το Ελληνικό κράτος επίσης δεν επιτρέπει επίσημα την ίδρυση κάθε είδους μειονοτικού οργανισμού που περιλαμβάνει το «Τουρκικός» ως όρο εθνικής καταγωγής στον τίτλο του».
«..Καλούμε το Ελληνικό κράτος να διασφαλίσει τα δικαιώματα και να εγγυηθεί τις ίσες ευκαιρίες στην Τουρκική μειονότητα  στην εκπαίδευση σε σχέση με την πλειονότητα. Να σταματήσει τις διακρίσεις στη Δυτική Θράκη μεταξύ της μειονότητας και της πλειονότητας.
Από το 2010 η Ελλάδα περνάει την οικονομική κρίση. Η Δυτική Θράκη για πολλά χρόνια είναι η πιο φτωχή περιοχή της Ελλάδας.
… Η Τουρκική μειονότητα υποφέρει περισσότερο από την κρίση καθώς οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ανεργία που φθάνει στο χώρο της μειονότητας το 50%.
Ακόμη και οι απόφοιτοι πανεπιστημίου είναι άνεργοι, ή υποχρεώνονται να γυρίσουν στις οικογένειές τους και να δουλέψουν στα χωράφια η αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό...».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: