Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Αρχίζουν οι νέες κατεδαφίσεις κτηρίων της ομογένειας στη Χειμάρρα

30-10-2017


Στην κατεδάφιση ακινήτων που ανήκουν σε ομογενείς στη Χειμάρρα προχωρούν σήμερα οι αλβανικές Αρχές, με αφορμή την ανάπλαση της πόλης και παρά την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνος, που «παγώνει» το επίμαχο σχέδιο.

Σύμφωνα με καταγγελίες ομογενών, στις 18 Οκτωβρίου η επιθεώρηση χωροταξίας του Δήμου Χειμάρρας έστειλε ειδοποιητήρια σε 19 οικογένειες βορειοηπειρωτών, μελών της ελληνικής μειονότητας, με τα οποία τους ζητά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εντός πέντε ημερών, λόγω σχεδίων για κατεδάφισή τους.

Το θέμα της Χειμάρρας έχει αναδειχθεί σε «αγκάθι» σε ελληνοαλβανικές σχέσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ανοιχτός σε διάλογο με τα Τίρανα, όμως επαναβεβαίωσε ότι η Αθήνα έχει τη δυνατότητα να εγείρει ενστάσεις στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας με βάση τα μειονοτικά δικαιώματα.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/358877/arhizoun-oi-nees-katedafiseis-ktirion-tis-omogeneias-sti-heimarra/#ixzz4x6REUtyi
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: