Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Εκαναν δώρο στη Βουλή πίνακα του Νταλί μετά την επιχορήγηση των 25.000 €

24-10-2017
Ενα σχέδιο του Σαλβαντόρ Νταλί βρίσκεται από χθες κορνιζαρισμένο στην είσοδο του εντευκτηρίου των βουλευτών στο κτίριο του Κοινοβουλίου, προσφορά της Εταιρείας Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας.
Η εταιρεία, η οποία σχετικά πρόσφατα επιχορηγήθηκε από τη Βουλή με το ποσό των 25.000 ευρώ, δώρισε το έργο «Φόρος τιμής στους Ελληνες φοιτητές» του διάσημου ζωγράφου, που φιλοτεχνήθηκε το 1963. Το σχέδιο, με κάρβουνο και πενάκι, είναι αφιερωμένο από τον Ισπανό καλλιτέχνη στους Ελληνες φοιτητές και τους αγώνες τους την εποχή εκείνη, την περίοδο κατά την οποία διεξήχθη το Δ΄ Πανσπουδαστικό Συνέδριο (22-28 Απριλίου 1963) και ιδρύθηκε η ΕΦΕΕ.

Ο πρόεδρος της Βουλής στην ομιλία του έδωσε ιδεολογική χροιά και περιεχόμενο στην κίνηση αυτή. «Η σημερινή εκδήλωση είναι μέρος μιας συνειδητής και συστηματικής προσπάθειας τα τελευταία δύο χρόνια και ελπίζουμε και τα επόμενα δύο χρόνια, ανεξάρτητα προσώπων, για τη ανασύσταση της ιστορικής μνήμης, της ελληνικής Ιστορίας, για μια Βουλή εξωστρεφή προς την κοινωνία και προς τα σημερινά διακυβεύματα και ερεθίσματα και ταυτόχρονα υποδοχέα, ανατροφοδότη, ενθαρρυντή -επιτρέψτε μου την έκφραση- όλων των διεργασιών, είτε αφορούν νέους επιστήμονες είτε επιστημονικές - εκπαιδευτικές εταιρίες, πνευματικούς ανθρώπους που πραγματικά σκύβουν στα ζητήματα της Ιστορίας, στις κομβικές της στιγμές, στους κόμπους που πονέσαν» είπε ο Νίκος Βούτσης.
Παράλληλα ο κ. Βούτσης αποφάσισε να επιχορηγήσει μέσω της Βουλής με 6.000 ευρώ το περιοδικό «ΕΑΜ-Αντίσταση», το οποίο εκδίδει ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης (ΠΣΑΕΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: