Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

10/10/17


Αναστέλλει την επένδυση 300 εκατ. στον Κηφισό η BlackRock

Σε...διήγημα επιστημονικής φαντασίας έχει μετατραπεί το κυβερνητικό αφήγημα για μετατροπή της Ελλάδας σε επενδυτικό προορισμό. Είναι κοινό μυστικό στα διεθνή επενδυτικά φόρα, ότι όσοι επενδυτές αδυνατούν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα επειδή έχουν "εγκλωβιστεί”, προτιμούν να την κοιτούν με το κιάλι. Και αυτό καθώς βλέπουν να μην προχωρούν ακόμη και έτοιμα έργα που έχουν λάβει το πράσινο φως από το Συμβούλιο της Επικρατείας.


"Μαύρη πέτρα” και από την BlackRock
Στη μακρά λίστα των συγκεκριμένων επενδύσεων, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Capital.gr, έρχεται να προστεθεί το έργο Academy Gardens, συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει την κατασκευή εμπορικού πολυχώρου στην έκταση του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφ. Κηφισού 60 και Ηρούς), την οποία, το χειμώνα του 2007, η ιστορική βιομηχανία πώλησε έναντι 37 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Artume.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, με το έργο να παραμένει μακέτα εδώ και μία δεκαετία, το BlackRock Europe Property Fund III, που ελέγχει την Artume, αποφάσισε να αναστείλει την -πρώτη στην ελληνική αγορά ακινήτων- επένδυσή του στον Κηφισό. Αυτό σημαίνει ότι σταματά κάθε είδους ενέργεια (π.χ. εξασφάλιση χρηματοδότησης) με στόχο την έναρξη του έργου.

Για τη συνέχεια Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια: