Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

10/10/17


Διαβάστε την - Ομιλία του δημάρχου Κατερίνης στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Τσιγκαρόπουλου στην Έλαφο Πιερίας

  • Ο Δ. Μελισσανίδης και ο Σ. Χιονίδης κάνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής (φωτ.: kapa-news.gr)
Άξια μητέρα του ήρωά μας, Νικόλα Τσιγκαρόπουλου, κυρία Ολυμπία,
Σεβασμιώτατε, κύριοι βουλευτές, επίτιμε καλεσμένε και μεγάλε δωρητή κ. Μελισσανίδη, αγαπητέ επίσης ήρωα Σάββα Καλεντερίδη που είσαι εδώ μαζί μας,
Αγαπητοί συνάδελφοι στην Αυτοδιοίκηση, κύριε πρόεδρε της Τοπικής Κοινότητας Ελάφου.

Ζούμε σήμερα κάποιες στιγμές, που είναι μοναδικές.

Βλέπουμε ότι η ελληνική ψυχή υπάρχει δυναμικά και από τα αρχαία χρόνια και μέχρι σήμερα. Κάποιοι άνθρωποι κατέθεσαν την ζωή τους, το πολυτιμότερο αγαθό που μπορούσαν  να ’χουν. Δεν έκαναν πίσω γιατί δεν ήθελαν να πουλήσουν με κάτι χειρότερο, την ψυχή τους. Κάποια συμπεράσματα, και θα ολοκληρώσω σύντομα, είναι πρώτον ότι ο ήρωας στρατηγός Δελλής σήμερα, τότε ταγματάρχης, έδωσε τις ανάλογες εντολές κι αυτό σημαίνει πως η ηγεσία μπορεί να εμπνεύσει τον λαό, πως μπορεί να εμπνεύσει τους στρατιώτες για να κρατήσουν την Λευκωσία όρθια.

Ένα δεύτερο μεγάλο δίδαγμα είναι ότι όπως ακούσαμε προηγουμένως, όταν οι κεντρικές κυβερνήσεις αφήνουν τα πράγματα στο έλεος, είναι η ψυχή του Έλληνα και αυτό μας έδειξε με την μεγάλη θυσία του ο Νικόλας Τσιγκαρόπουλος. Είμαστε εδώ για να προασπίσουμε σήμερα στις δύσκολες εποχές αυτές, που ζει η Ελλάδα, έναν ουσιαστικό πόλεμο. Να αντιμετωπίσουμε εμείς, εμείς οι ίδιοι έχοντας παράδειγμα τον Νικόλα που κείτεται δίπλα μας. Να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς μας γιατί η Ελλάδα μπορεί, η Ελλάδα θα προχωρήσει, η Ελλάδα θα μεγαλουργήσει όπως το κάνει μέσα στους αιώνες.
Είναι ξεχωριστή τιμή για την περιοχή μας που έχουμε ένα τόσο μεγάλο ήρωα. Κυρία Ολυμπία, αγαπητή αδελφή και αδελφέ του ήρωα, να είστε περήφανοι γιατί δώσατε κάτι τεράστιο σ’ αυτήν την πατρίδα, δώσατε τη ζωή του παιδιού και του αδελφού σας.
Και να είστε περήφανοι.
Ευχαριστούμε, κ. Μελισσανίδη! Κύριε Μελισσανίδη θέλω να σας πω ότι οι μεγαλύτερες από τις επενδύσεις που κάνετε είναι αυτές ανεξάρτητα χρημάτων. Χωρίς να απαξιώνουμε όλα τα υπόλοιπα. Επενδύετε στον ελληνισμό, επικροτείτε τον ήρωα, επικροτείτε την ψυχή του Έλληνα κι αυτό είναι που χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Να βάλουμε μπρος την ελληνική ψυχή έστω κι αν χρειαστεί να είμαστε ήρωες, να τιμηθούμε να είμαστε ήρωες όλοι, κι ας κάνουμε πολύ  λιγότερα χωρίς να καταθέτουμε ούτε την ψυχή μας ούτε την ζωή μας.
Είμαστε εδώ λοιπόν βλέποντας το παράδειγμα αυτού του μεγάλου ήρωα που στάθηκε απέναντι στα τουρκικά τανκς στην υπερδύναμη με τις διαταγές του στρατηγού Δελλή γιατί κάποιοι άλλοι απουσίαζαν για να μας δώσει τη δύναμη ώστε να μπορέσουμε να φανούμε έστω και κάτι ελάχιστο αντάξιοι.
Τιμή και δόξα στον Νικόλα Τσιγκαρόπουλο.
Τιμή και δόξα στη μάνα του ήρωα.
Τιμή και δόξα στο χωριό της Ελάφου που έβγαλε ένα τέτοιο παλικάρι.
Τιμή και δόξα σε όλη την Πιερία, στην Κατερίνη, γιατί αποδεικνύει κάθε μέρα ότι η Ελλάδα  έχει συνέχεια και προασπίζουμε τα δικαιώματα του έθνους, τα δικαιώματα της πατρίδας όπου χρειαστεί με όποιον τρόπο χρειαστεί, καταθέτοντας την ψυχή μας και τη ζωή μας.
Να ’στε καλά, καλώς ήλθατε. Καλώς ήλθατε στην πόλη μας φιλοξενούμενοι, στρατηγοί, ο κ. Μελισσανίδης, ο κ. Καλεντερίδης, και πραγματικά μας γεμίσατε συγκίνηση με αυτή σας την τεράστια προσφορά και το εννοώ. Το έθνος σας ευγνωμονεί γιατί όσο ήρωας είναι κάποιος ο οποίος δίνει την ζωή του άλλο τόσο είναι μέγας όποιος φροντίζει να θυμόμαστε τον ήρωα και να μην έχουμε τον έχουμε στη λήθη. Γιατί η λήθη είναι κάτι το οποίο βλάπτει εξίσου με την προδοσία.
Ζήτω στον ήρωα Νικόλα Τσιγκαρόπουλο.
Ζήτω η πατρίδα.
Ζήτω το έθνος.
Όλοι μαζί πολεμούμε γι’ αυτά.
http://www.pontos-news.gr/article/170126/omilia-toy-dimarhoy-katerinis-sta-apokalyptiria-tis-protomis-toy-nikoy-tsigkaropoyloy

Δεν υπάρχουν σχόλια: