Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Επίθεση-φίμωση αναρχικών κατά των συμβολαιογράφων


Επειδή κατήγγειλαν ότι οι «συλλογικότητες» ακυρώνουν και πλειστηριασμούς πλούσιων πολιτών
Η Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας - Μοσχάτου ανέλαβε την ευθύνη, με κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, για την επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον συμβολαιογραφικό σύλλογο που κατήγγειλε προσφάτως ότι οι πλειστηριασμοί που ακυρώνονται από τις «συλλογικότητες» αφορούν -μεταξύ άλλων- και ακίνητα εύπορων πολιτών, με χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. 

Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες, λίγο μετά τις 11.30 το πρωί, όταν κουκουλοφόροι εισέβαλαν στα γραφεία του συλλόγου, επί της οδού Γενναδίου, με βαριοπούλες στα χέρια και φώναζαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών. Οι δράστες έσπασαν τις γυάλινες πόρτες της εισόδου και γυάλινες προθήκες με αρχειακό υλικό και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της εισβολής στα γραφεία βρίσκονταν τρεις υπάλληλοι και ένας πολίτης, ενώ αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει: «Οταν τους είδα, νόμιζα ότι μπήκαν τα ΜΑΤ. Οπισθοχωρήσαμε. Δεν έβριζαν αλλά φώναζαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών».
Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Συμβολαιογράφων Ελλάδας Γιώργος Ρούσκας, η επίθεση είναι απόρροια της ανομίας, της αδιαφορίας και της μη εφαρμογής των νόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: