Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

«Δεν είναι μείζον θέμα» η σύλληψη και η αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, κατά τον Νίκο Φίλη .
Αν στη θέση τους βρίσκονταν μέλη της οικογένειας του πρώην υπουργού Παιδείας ή «σύντροφοι», τότε ίσως ήταν μεγάλο θέμα. Η δήλωσή του προκάλεσε οργή και αντιδράσεις, αν και προσπάθησε να το «σώσει» λέγοντας πως, αν αναδεικνύεται σε πρωτεύον ζήτημα, εξυπηρετείται η στόχευση του Ταγίπ Ερντογάν. 

«Είναι σημαντικό, θα κάνουμε κινήσεις για να λυθεί το συντομότερο δυνατόν, αλλά δεν είναι αυτό το μείζον. Το κρίσιμο θέμα σήμερα είναι αυτό; Αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες; Τους ενδιαφέρει η ειρήνη, η ηρεμία, τους ενδιαφέρει η οικονομία» ανέφερε ο Νίκος Φίλης, λες και η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν σχετίζεται με τα ζητήματα αυτά, με την ειρήνη στην περιοχή. Προκάλεσε ακόμη περισσότερο ο πρώην υπουργός Παιδείας, λέγοντας μάλιστα πως το θέμα με την Τουρκία «δεν είναι τόσο απλό, όπως το Σκοπιανό, που μαζεύονται μερικές χιλιάδες στον δρόμο».

Η αξιωματική αντιπολίτευση μέσω του αρμόδιου τομεάρχη Βασίλη Κικίλια άσκησε κριτική ακόμη μία φορά στους χειρισμούς της κυβέρνησης, λέγοντας πως «δεν αντέδρασε άμεσα σε πρώτο χρόνο στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών» και υπήρξαν σοβαρά προβλήματα ακόμη και στη νομική εκπροσώπησή τους.

Ο δε βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρης Καμμένος ανέφερε πως «ο εφησυχασμός, η κουλτούρα της ήττας και το “Αιγαίο ανήκει στα ψαριά του” όχι μόνο δεν αποδίδει, αλλά έχει και το αντίθετο αποτέλεσμα» και ζήτησε να γίνει «εμπορικός πόλεμος» στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: