Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Εγκλήματα Ακροαριστερών 1942-1967

 

23 ώρ. 20-01-2021
Η ΒΑΝΑΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Λ.Α.Σ. ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.
Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 1944. Τα βρετανικά στρατεύματα ήταν ακόμα υπό αυστηρές εντολές να μην ανοίξουν πυρ εκτός αν ήταν υπό επίθεση. Όλα τα στρατεύματα διατάχτηκαν στους δρόμους για να αποθαρρύνουν τους διογκωμένους αριθμούς των ανταρτών του Ε.Λ.Α.Σ. που επιδίδονταν σε καταστροφές και αιματοχυσίες.

Οι Βρετανοί στρατιώτες ήταν να παρεμβάλλουν την παρουσία τους, με κλοιό στους δρόμους όπου η βία φαινόταν επικείμενη, για να αποτρέψει τους διαδηλωτές από το να πλησιάσουν στο κέντρο της πόλης, και ιδιαίτερα να τους κρατήσει μακριά από
το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία όπου είχε καταφύγει η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Μέχρι το σούρουπο στις 4 Δεκεμβρίου, μόνο οι αλεξιπτωτιστές στις φυλακές Συγγρού είχαν εμπλακεί. Αλλού σε όλη την πόλη, και νοτιότερα μέσα και γύρω από τον Πειραιά, τα αστυνομικά τμήματα δέχθηκαν επίθεση και αιχμαλωτίστηκαν από αντάρτες του Ε.Λ. Α. Σ. και οι συλληφθέντες Έλληνες Βασιλικοί χωροφύλακες συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν.
Στον Πειραιά μια ομάδα Βρετανών στρατιωτών, που επιδίωκε ευσυνείδητα να επιβάλλει την παρουσία της, υποβλήθηκε σε μια αποτρόπαια αντιπαράθεση από μια ισχυρή δύναμη του Ε.Λ. Α. Σ.
Οι αντάρτες παρέλασαν από μπροστά τους μια σειρά από Έλληνες κρατούμενούς τους, κυρίως άνδρες της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής, και στη συνέχεια προχώρησαν να βγάλουν τα μάτια των χωροφυλάκων που ούρλιαζαν και να χαράξουν τους βραχίονες τους με μπαλτάδες κρεοπωλείου πριν ανατινάξουν τα μυαλά τους.
Προφανώς είχε έρθει η στιγμή που τα βρετανικά και ελληνικά στρατεύματα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τους εισβολείς.
Υποσημείωση - Η φωτογραφία έχει συμπεριληφθεί για να βοηθήσει με την αφήγηση και να δώσει ένα οπτικό βοήθημα στον αναγνώστη αλλά δεν ειναι από το συγκεκριμένο γεγονό

Δεν υπάρχουν σχόλια: