Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Εγκλήματα Ακροαριστερών 1942-1967

 

ΕΤΣΙ ΕΚΤΙΣΑΝ ΤΟ «ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ» ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

10-01-2021
 ΟΡΕΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣ ΑΡΔΕΑ (ΑΡΔΑΙΑ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 605 ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΣΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΒΙΑ ;
{Αυτά συνέβησαν μετά την ήττα του ΕΛΑΣ στην Αθήνα και την αποχώρησή του και από εκεί, πάλι με χιλιάδες ομήρους, προς Βοιωτία, Φωκίδα, Ευρυτανία και Θεσσαλία! Για τους ομήρους της Αθήνας είναι πολλά γνωστά, αλλά όχι για της Θεσσαλονίκης}.

Στη Θεσσαλονίκη, ο ΕΛΑΣ και η ΟΠΛΑ στις 10 Ιανουαρίου 1945, έβαλαν σε πορεία θανάτου 1650 ανθρώπους που κρατούσαν φυλακισμένους, τους πιό πολλούς από τον Οκτώβριο 1944, στις φυλακές Παύλου Μελά και στις Νέες Φυλακές. Οι κρατούμενοι ήταν δεμένοι με σύρμα ανα δύο, και με τα χέρια τους δεμένα πίσω, επίσης με σύρμα.
Σε 6-7 χωριστά καραβάνια τους οδήγησαν στην Αρδαία, όπου, όσοι είχαν μείνει ζωντανοί, έφθασαν μεταξύ 16 και 18 Ιανουαρίου. Καθ’οδόν οι συνοδοί βασάνιζαν, «ανάκριναν», «δίκαζαν» και δολοφονούσαν με σφαίρες ή με μαχαίρι! Σε χωριά και πόλεις που περνούσαν, κομμουνιστές τους έβριζαν, τους λιθοβολούσαν και τους κτυπούσαν!
Στα Γιαννιτσά τους έβγαλε λόγο ο μητροπολίτης Κοζάνης Ιωακείμ και τους έβρισε ως «όργανα των Άγγλων», «εθνοπροδότες», «Γκεσταπίτες», «δωσίλογους», ενώ έδωσε κλωτσιές στον δεμένο ιερέα Ζαφειριάδη από το Καβακλή, πριν οι ΕΛΑΣίτες τον βασανίσουν άγρια και τον δολοφονήσουν, γιατί αποκάλεσε προδότη τον Ιωακείμ!
Στη Σκύδρα αποκεφάλισαν με εντολή καπετάνιου του ΕΛΑΣ, συμμαθητή του στη Σχολή Ευελπίδων, ονόματι Τσουφλή, τον λοχαγό Πέτρο Σαίνη*, του Ιερού Λόχου που είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα να δει την οικογένειά του. Μετά σκότωσαν και εναν Επισμηνία του Ιερού Λόχου, ονόματι Τάσο, που είχε ταξιδέψει μαζί με τον λοχαγό στη Θεσσαλονίκη, αφού πρώτα τον έγδυσαν και τον βασάνισαν άγρια!
Έσφαξαν και ένα φτωχό στιλβωτή, στην οδό Πολωνίας, γιατι κάποιος τον είχε δει να βάφει παπούτσια Γερμανών!
Έδειξαν ιδιαίτερο μίσος σε Κρήτες στρατιώτες που είχαν ξεμείνει στη Θεσσαλονίκη και είχαν καταταγεί στη Χωροφυλακή. Τους βασάνισαν άγρια και τους σκότωσαν όλους. Οι «αγωνιστές της δημοκρατίας» έβγαζαν τα χρυσά δόντια των θυμάτων τους!
Πριν το τέλος της διαδρομής μιας ομάδος, οι ίδιοι οι ΕΛΑΣίτες δολοφόνησαν τον επικεφαλής «λοχαγό» του ΕΛΑΣ γιατί επενέβη και σταμάτησε τις δολοφονίες κρατουμένων από περαστικό έφιππο τμήμα του ΕΛΑΣ (μέχρι να τους σταματήσει είχαν δολοφονήσει 7 και τραυματίσει βαριά άλλους 9).
Από τους 1260 που ξεκίνησαν, συν μερικούς που προστέθηκαν στον δρόμο, επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη, στις 21 φεβρουαρίου 1945, μόνο 655. (ΠΗΓΗ: "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ", Δημητρίου Θεοχαρίδη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: