Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Ακροαριστερή Προπαγάνδα

 

09-1-2021
 
Η ΣΗΨΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
Η εικονιζόμενη ονομάζεται Σοφία Βιδάλη. Είναι καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Προηγουμενως ήταν στο Δημοκρίτειο αλλά η Θράκη τής έπεφτε μακριά και είπε να έρθει στην Αθήνα να προσφέρει εδώ τις γνώσεις της. Κάργα Συριζαία, είχε υπογράψει και την δήλωση υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και τη διακήρυξη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019. Αρθρογραφεί στην ΕΦΣΥΝ, στο left, στην Αυγή και σε άλλα έγκυρα ΜΜΕ.


Γιατί ασχολήθηκα με την περίπτωση της; Διότι πρωτοστατεί στην κίνηση "Όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια". (εδώ:

https://www.facebook.com/OxiAstynomiaStaPanepistimia/

) Συνεπής στην κοσμοθεωρία της υποστηρίζει πως η εφαρμογή του νόμου στα Πανεπιστήμια "συνδέεται με γενικότερους μετασχηματισμούς που αφορούν την αναδιάταξη του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου στο πλαίσιο της αγοράς, την απομάκρυνση από συνταγματικά δημοκρατικά κεκτημένα, την αποδιάρθρωση των υπηρεσιών φύλαξης και την ανάθεσή τους σε ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας." Υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να "εγκληματοποιούνται οι κινητοποιήσεις στα ΑΕΙ και άλλες παρεμβάσεις, όπως π.χ. τα γκράφιτι" ενώ την εικόνα ότι τα πανεπιστήμια είναι χώροι χάους και παρανομίας τη διαμόρφωσαν τα ΜΜΕ! Και ως σοβαρή επιστήμων κατέληξε ότι "η εγκληματικότητα στα Πανεπιστήμια είναι διαχρονικά ασήμαντη" διότι αυτό δείχνουν... τα στατιστικά στοιχεία! Είναι όπως η θεωρία του Ασπρόπυργου: δεν υπάρχει αστυνομία στα Πανεπιστήμια, δεν έχουν γίνει συλλήψεις, άρα δεν υπάρχει εγκληματικότητα! Ευφυέστατο.

Διάλεξα την περίπτωσή της (την στοχοποίησα που θα γράφουν οι σταλινοφυλλάδες) ως παράδειγμα του πώς σαπίζει μια χώρα. Άνθρωποι με νοητικά εργαλεία νηπίου και ποτισμένοι από τις ιδεοληψίες μιας ιδεολογίας, που σάπισε η ίδια και σάπισε και τις χώρες που εφαρμόστηκε, εξακολουθούν να μολύνουν τους νέους με το τοξικό προϊόν της υποκουλτούρας τους. Κι εσύ τους πληρώνεις φορολογούμενε. Αυτό το αγλάισμα της διανόησης το πληρώνεις εσύ με τους φόρους σου. Πληρώνεις το μισθό της, την ασφάλισή της, τα γραφεία της, τους υπαλλήλους του τμήματός της και το κόστος σπουδών των νέων που θα δηλητηριάσει. Πληρώνεις βέβαια και το προϊόν της, όταν τα φυντάνια της κας καθηγητρίας θα αποκτήσουν δημόσιο λόγο, δημόσιες θέσεις, δημόσια αξιώματα και θα επεκτείνουν τη γάγγραινα της αριστερίλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: