Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα ειδική περίπτωση – Μόνο αυτή σε πρόγραμμα

"Το 2014 η Ελλάδα είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη και ήταν έτοιμη να βγει στις αγορές"


Η Ελλάδα είναι «ειδική περίπτωση» οι υπόλοιπες τέσσερις χώρες που συνεργάστηκαν με τον ESM έχουν ήδη ολοκληρώσει τα προγράμματά τους με επιτυχία, επισήμανε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Όπως τόνισε, η Ελλάδας βρίσκεται στο μέσον του προγράμματος, με τους θεσμούς να έχουν δώσει τα 32 δισεκ. ευρώ σε σύνολο 68 δισεκ. ευρώ, και εάν οι μεταρρυθμίσεις συνεχιστούν δεν υφίσταται ανάγκη τέταρτου προγράμματος. 

«Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρος έδειξαν ότι η προσέγγισή μας λειτουργεί», σημείωσε ο Κάους Ρέγκλινγκ, ενώ ανέφερε πως «Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία είναι στις κορυφαίες πέντε θέσεις της λίστας των χωρών με τις περισσότερες δομικές μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα». 

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε δε, πως στην Ελλάδα το 2014 είχε επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, καθώς «η οικονομία της είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη και ήταν έτοιμη να βγει στις αγορές».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/337721/regling-i-ellada-eidiki-periptosi-mono-auti-se-programma/#ixzz4XSukuyVu
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: