Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Εξουδετέρωσαν εκρηκτικό μηχανισμό

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στην αστυνομία, έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου στην Άμεση Δράση ο οποίος προειδοποιούσε για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Α.Τ. Δάφνης. Ο άγνωστος ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί σε λιγότερο από μία ώρα. Παράλληλα προειδοποίησε πως το τηλεφώνημα δεν ήταν φάρσα.

Ειδικότερα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 02:50 στο κέντρο της Άμεσης Δράσης και είπε: «Σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης. Προσοχή. Δεν είναι φάρσα».



Ο άγνωστος πρόσθεσε πριν κλείσει το τηλέφωνο: «Είναι για τον Λάμπρο». 

Στο σημείο έσπευσε ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας και πυροτεχνουργοί όπου εντόπισαν στην οδό Λυσίππου ένα τσαντάκι μέσης και διαπιστώθηκε πως εντός αυτού υπήρχε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εντός χειροβομβίδας, με πυροκροτητή, χρονοδιακόπτη, μπαταρία 9 βολτ και εκρηκτική ύλη.

Στήθηκε επιχείρηση εξουδετέρωσής της και πραγματοποιήθηκε διπλή ελεγχόμενη έκρηξη. Αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο zougla.gr ανέφεραν πως πρόκειται για έναν ιδιαίτερα περίπλοκο και πρωτότυπο μηχανισμό κάτι «που δεν το έχουμε δει συχνά» όπως τόνισαν χαρακτηριστικά. «Είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα» πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές. 

Στην περιοχή της Δάφνης είχε χάσει τη ζωή του, στις 10 Μαρτίου 2010, μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς, ο Λάμπρος Φούντας. 

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: