Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Θαύμα! Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε (τώρα) τις... βόμβες μολότοφ

21-02-2017
Χαρακτήρισε «εγκληματική» την επίθεση στην Κουμουνδούρου, ενώ επί σειρά ετών το κόμμα κάλυπτε τις βίαιες διαδηλώσεις
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 37 προσαχθέντες για την επίθεση με βόμβες μολότοφ το απόγευμα της Κυριακής στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου. Η είδηση, όμως, είναι ότι το κυβερνών κόμμα -με το μακρύ ιστορικό και τις πολλές συμμετοχές ή δηλώσεις στήριξης σε βίαιες διαδηλώσεις- ανακάλυψε, με καθυστέρηση, ότι η ρίψη μολότοφ, εκτός από αντικοινωνική συμπεριφορά, συνιστά ευθεία απειλή κατά της ομαλότητας και της ανθρώπινης ζωής. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του γραμματέα του Παναγιώτη Ρήγα, έκανε λόγο για «εγκληματική και δολοφονική επίθεση», προκαλώντας όμως αυτονόητους συνειρμούς και το δημόσιο αίσθημα, καθώς είναι τοις πάσι γνωστό ότι σχεδόν ποτέ το κόμμα της Αριστεράς δεν τάχθηκε με τόσο κατηγορηματικό τρόπο απέναντι σε αυτού του είδους τις εξτρεμιστικές ενέργειες. 

Αποκορύφωμα ήταν τα πρωτοφανή επεισόδια του Δεκεμβρίου 2008, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορήθηκε ότι ουσιαστικά βοήθησε τη δράση του στρατού των κουκουλοφόρων που έκαψαν τις μέρες εκείνες την Αθήνα. Τότε που, σύμφωνα με δεκάδες καταγγελίες, ακόμη και από το ΚΚΕ, οι κουκουλοφόροι κρύβονταν στα μπλοκ των διαδηλωτών του ΣΥΡΙΖΑ και από εκεί ορμώμενοι εξαπέλυαν τις επιθέσεις χρησιμοποιώντας δεκάδες βόμβες μολότοφ αδιακρίτως κατά αστυνομικών και πολιτών. «Οι τραμπούκοι που επιτέθηκαν η μόνη σχέση που μπορούν να έχουν -γιατί δεν έχουν σχέση με ιδεολογίες- είναι σχέση με τον υπόκοσμο και τις μεθόδους του.
Ενισχύουν και στηρίζουν τη διαπλοκή και αυτά τα οποία η διαπλοκή σήμερα δεν μπορεί να κάνει, μετά τα χτυπήματα που έχει δεχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του» είπε ο κ. Ρήγας για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της πλατείας Κουμουνδούρου και το ερώτημα είναι αν ως γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κάποια στιγμή την αυτοκριτική του για την ένοχη σιωπή του κόμματος σε παρόμοιες επιθέσεις με μολότοφ που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: