Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Εικόνες ντροπής στη δίκη της Χρ. Αυγής και «ντου» αντιεξουσιαστών

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας σύγκρουσης παίχτηκε χθες το πρωί στο Εφετείο στη δικαστική αίθουσα όπου εδώ και 22 μήνες δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία σε ρόλο «διαιτητή». 

Ολα άρχισαν όταν ένας μάρτυρας στην υπόθεση για το στέκι Αντίπνοια που, σύμφωνα με τη δικογραφία, δέχτηκε επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών το 2008, αρνήθηκε να ξεκινήσει την κατάθεσή του αν δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε... συντρόφους του (αντιεξουσιαστές - αντιφασίστες), καθώς υπήρχαν άδεια έδρανα στην αίθουσα. «Δεν ξεκινώ την κατάθεσή μου αν δεν μπουν στην αίθουσα οι σύντροφοί μου» είπε συγκεκριμένα, για να λάβει την απάντηση από την πρόεδρο: «Δεν θα πείτε εσείς τι θα κάνει το δικαστήριο». 

Σ' εκείνο το σημείο, τα μέλη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν ήδη στην αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των αντιφασιστών, με αποτέλεσμα εκείνοι να εισβάλουν στην αίθουσα και να προκληθεί πανδαιμόνιο. Οι δύο πλευρές απείχαν μόλις λίγα εκατοστά, όταν στην αίθουσα εισέβαλε μια διμοιρία των ΜΑΤ για να τους χωρίσει. Τότε ανοίχθηκε ένας πυροσβεστήρας, άρχισαν να εκσφενδονίζονται μπουκάλια και μόλις η εικόνα «καθάρισε» η κατάσταση ήταν χαώδης: σπασμένα γραφεία, κόσμος να τρέχει, κηλίδες αίματος στο πάτωμα! 

Η ένταση, πάντως, κορυφώθηκε όταν ένας χρυσαυγίτης φέρεται ότι είπε στη μητέρα του Παύλου Φύσσα «πού είναι τώρα ο Παύλος;» και εκείνη άρχισε να αναζητά «ποιος το είπε αυτό». Κατά πληροφορίες, η οικογένεια Φύσσα θα υποβάλει μήνυση για τη φραστική επίθεση. Η Χρυσή Αυγή σχολίασε πως «δεν τους βγαίνει η δίκη και έστειλαν τα αριστερά τάγματα εφόδου να τη διαλύσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: