Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Στο αυτόφωρο 25χρονος φοιτητής για την επίθεση στον Άγγελο Συρίγo.

16-02-2017

«Έκανα μία φιλική και ευγενική παρατήρηση σε κάποιον ο οποίος έγραφε στον τοίχο (...) Ύστερα από ενάμισι λεπτό βρέθηκα να μου επιτίθενται τρεις με άγριο τρόπο»


Στο αυτόφωρο παραπέμφθηκε ο 25χρονος φοιτητής που κατηγορείται για την επίθεση του αναπληρωτή καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελου Συρίγου. Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή. 

Στην καταγγελία ότι η αστυνομία έφτασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μία ώρα και ένα τέταρτο μετά τον ξυλοδαρμό του προέβη ο Άγγελος Συρίγος καυτηριάζοντας παράλληλα την ανοχή στην ανομία που επικρατεί σε τμήμα της κοινωνίας. O κ. Συρίγος έκανε γνωστό ότι στο Ασκληπιείο Βούλας όπου διακομίστηκε του έγιναν έξι ράμματα.



«Είναι παράλογο, στον χώρο, στον οποίο υποτίθεται ότι υπάρχει ελευθερία απόψεων, να κινδυνεύεις από σωματική βία, αν πεις την άποψή σου», δήλωσε, σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε. 

«Έκανα μία φιλική και ευγενική παρατήρηση σε κάποιον ο οποίος έγραφε στον τοίχο. Του είπα μην γράφεις στον τοίχο, που τον είχαν βάψει, τον είχαν ασπρίσει πριν από μερικές ημέρες. Ύστερα από ενάμισι λεπτό βρέθηκα να μου επιτίθενται τρεις με άγριο τρόπο. Ευτυχώς, παρενέβησαν φοιτητές και με προστάτεψαν, φοιτήτριες, οι οποίες έτυχε να είναι δίπλα στο περιστατικό και όρμησαν πάνω και τους σταμάτησαν και μετά ήλθε και άλλος κόσμος» είπε ο κ. Συρίγος στο Πρακτορείο FM. 

«Το θέμα είναι ότι επιλέγουν βία σε έναν χώρο που η βία είναι από θέμα αρχής εκτός. Το θέμα είναι η διάχυτη ανομία, η ανοχή στην ανομία. Είναι 1.15 το μεσημέρι, στο πιο κεντρικό σημείο του Πανεπιστημίου και είναι κάποιος ο οποίος γράφει στον φρεσκοασπρισμένο τοίχο, κανονικά τα συνθήματά του και κοιτάζει ο κόσμος και δεν λέει τίποτα… Ακόμη και η αντίδραση της αστυνομίας, η οποία εμφανίζεται μία ώρα και ένα τέταρτο μετά, κάνοντας ολόκληρη επιχείρηση με 25 άτομα και ενώ τούς έχει καλέσει η πρύτανης, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει όλη η ελληνική κοινωνία, όχι μόνο η αστυνομία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής. 

Διευκρίνισε δε ότι προσπάθησε να μιλήσει με τα άτομα που του επιτέθηκαν. «Δεν είχα πρόθεση να διαπληκτιστώ μαζί τους, δεν είναι ο τύπος μου τέτοιος. Τούς είπα για ποιον λόγο δεν χρησιμοποιούν αφίσες κι ένας από αυτούς άρχισε να βάφει το παντελόνι μου με το σπρέι» είπε

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/339079/sto-autoforo-25xrono-gia-ton-xulodarmo-ston-aggelo-syrigo/#ixzz4YrZNn3ce
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: