Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

3/2/17

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Υπάρχουν 130 αμφισβητούμενες βραχονησίδες στο Αιγαίο

«Δεν έχουν κανένα νόημα για εμάς» οι δηλώσεις Καμμένου, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός

Ο Μπινάλι Γιλντιρίμ απειλεί την Αθήνα να μην ερμηνεύει λάθος το «χαμόγελο», με το οποίο η Άγκυρα απαντά στις «προκλήσεις» - «Έχουμε τη δύναμη να απαντήσουμε σε κάθε εχθρική ενέργεια» πρόσθεσε


Σε νέα πρόκληση προς την Ελλάδα με αφορμή το θέμα των Ιμίων προχώρησε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ κάνοντας λόγο για 130 βραχονησίδες που είναι υπό αμφισβήτηση στο Αιγαίο.
Σχολίαζοντας, δε, τις δηλώσεις Καμμένου για το Αιγαίο και παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε ότι «δεν έχουν κανένα νόημα για εμάς» προσθέτοντας, όπως μεταδίδει η Χουριέτ, ότι υπάρχουν 130 βραχονησίδες το καθεστώς κυριότητας των οποίων δεν είναι βέβαιο.

Παράλληλα απείλησε εμμέσως την Αθήνα λέγοντας ότι «εμείς απαντούμε στις προκλητικές κινήσεις που έρχονται από την άλλη πλευρά με χαμόγελο. Δεν θα πρέπει να το ερμηνεύουν λάθος αυτό».

Στη συνέχεια, δε, έκανε τις απειλές του πιο συγκεκριμένες λέγοντας ότι η Τουρκία «έχει τη δύναμη να απαντήσει σε κάθε εχθρική ενέργεια».

Έκανε λόγο επίσης για «προβλήματα στο Αιγαίο που δεν είναι καινούργια αλλά εχουν μακρά ιστορία».

Από τη σύζητηση του Τούρκου πρωθυπουργού με δημοσιογράφους δεν θα μπορούσε να απουσιάσουν και οι αναφορές για την υπόθεση των 8 στρατιωτικών που δεν εκδόθηκαν στην Τουρκία λέγοντας ότι η εξέλιξη αυτή «μας προκαλεί ενόχληση».

«Έχω στείλει επιστολη στον κ. Τσίπρα γι' αυτό. Σε αυτήν εκφράζω εκ νέου την προσδοκία μας για την έκδοση αυτών των ανθρώπων με την επανεξέταση των σχετικών αποφάσεων στο πλαίσιο του νόμου» είπε ο κ. Γιλντιρίμ διευκρινίζοντας ότι έχει στείλει πρόσφατα την επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό και δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση.

Κάλεσε, τέλος, την Αθήνα να εκδόσει τους «8» στην Τουρκία «όπως έκαναν οι άλλοι γείτονες».

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: