28/4/18
Noμοσχέδιο Έξωσης του Σόρος Εκκαθαρίζει την Ουγγαρία
Μεταφέρει στην Βιέννη το Πανεπιστήμιο
Βουδαπέστη.- Στην ουγγρική Βουλή κατετέθη τον Φεβρουάριο ένα Νομοσχέδιο “StopSoros”, που «εξουσιοδοτεί τον υπουργό των Εσωτερικών να απαγορεύσει μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που υποστηρίζουν την μετανάστευση και δημιουργού πρόβλημα εθνικής ασφάλειας.» Κατόπιν αυτού το Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης του Τζωρτζ Σόρος θα μετακομίσει στην Βιέννη, όπως μετέδωσε το Ρώυτερ.
Βουδαπέστη.- Στην ουγγρική Βουλή κατετέθη τον Φεβρουάριο ένα Νομοσχέδιο “StopSoros”, που «εξουσιοδοτεί τον υπουργό των Εσωτερικών να απαγορεύσει μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που υποστηρίζουν την μετανάστευση και δημιουργού πρόβλημα εθνικής ασφάλειας.» Κατόπιν αυτού το Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης του Τζωρτζ Σόρος θα μετακομίσει στην Βιέννη, όπως μετέδωσε το Ρώυτερ.
Τα μέτρα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτωρ Όρμπαν κατά των συνδεόμενων με τον Σόρος οργανώσεων οφείλονται κυρίως για την εκστρατεία τους υπέρ τη μαζικής μετανάστευσης όσο και για την στενή σχέσης τους με πολλές χρωματιστές επαναστάσεις, την «Αραβική ΄Ανοιξη» και πολλές άλλες πολιτικές εξεγέρσεις σε όλο τον κόσμο.
Μολονότι ως αποστολή τους προβάλλεται «η προαγωγή της Δημοκρατίας», στην πραγματικότητα το -σαν της αράχνης- δίχτυ των οργανώσεων του Σόρος λειτουργεί για την προώθηση και επιβολή του σχεδίου της Παγκοσμιοποίησης.
Το Ρώυτερ μετέδωσε ότι το Πανεπιστήμιο του Σόρος «υπέγραψε συμφωνία με τον Δήμο Βιέννης για να ανοίξει ένα παράρτημά του στην πόλη». Υποχρεώθηκε στην μετακίνηση από ουγγρικό νόμο που θέτει αυστηρότερους περιορισμούς για την χορήγηση αδειών λειτουργίας σε ξένα πανεπιστήμια. Το πανεπιστήμιο του Σόρος έχει την έδρα του στην Νέα Υόρκη, όσο και αν λέγεται Κεντρικής Ευρώπης. Ο νέος ουγγρικός νόμος ορίζει ότι το πανεπιστήμιο οφείλει να ανοίξει έναν κλάδο στην χώρα της έδρας του –στην Νέα Υόρκη, εν προκειμένω- και νε εξασφαλίσει μια διμερή συμφωνία υποστήριξής του από την αμερικανική κυβέρνηση.
Η επιτελική οργάνωση του Σόρος «Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας» ανακοίνωσε ότι δεν θα αποχωρήσει από την Ουγγαρία πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου “Stop Soros” και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να φιμώσει τις ΜΚΟ.
Το Ρώυτερ μετέδωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε την Ουγγαρία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το Νομοσχέδιο, κατηγορώντας την κυβέρνηση για καταπάτηση του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθε.
Αλλά ο πρωθυπουργός ΄Ορμπαν, που εξασφάλισε μιαν εντυπωσιακή εκλογική νίκη προ εβδομάδων, έχει κάθε λόγο να φυλάγεται από τον Σόρος και τις ΜΚΟ του στην Ουγγαρία. Δεν έχει κανείς παρά να κοιτάξει το παράδειγμα της Ουκρανίας και τον ρόλο που έχουν παίξει εκεί οι αγαθοεργές ΜΚΟ του Σόρος στην δημιουργία των προϋποθέσεων για το πραξικόπημα που ανέτρεψε την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας.
Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν και δημοσιεύτηκαν στην New Eastern Outlook ο Σόρος ήταν πράγματι εκείνος που κινούσε από απόσταση τις μαριονέτες στο Κίεβο. Ο ουκρανικός κλάδος της οργάνωσής του, με την εκεί επωνυμία Ίδρυμα Διεθνούς Αναγέννησης, δρούσε στην Ουκρανία από το 1989. Δυο χρόνια πριν την πτώση της Σοβιετικής ΄Ενωσης είχε μοιράσει σε ουκρανικές ΜΚΟ 100 εκατομμύρια δολάρια, καλλιεργώντας το κλίμα για την ανεξαρτητοποίηση της Ουκρανίας από την Ρωσική Ομοσπονδία το 1991. Ο ίδιος ο Σόρος ομολόγησε αργότερα ότι το 2013-2014 είχε χρηματοδοτήσει τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Πλατεία Μεϊντάν του Κιέβου, που εξελίχθηκαν σε πραξικόπημα και έφεραν στην εξουσία την παρούσα κυβέρνηση.
Οι ΜΚΟ του Σόρος είχαν επίσης σε βάθος ανάμειξη στην Πορτοκαλί Επανάσταση του 2004 στην Ουκρανία, που έφερε στην εξουσία τον διεφθαρμένο αλλά Νατοϊκό Βίκτωρ Γιουσένκο και την Αμερικανίδα γυναίκα του, πρώην υπάλληλο του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών. Το 2004, βδομάδες μετά την άνοδο του Γιουσένκο στην εξουσία, ο Michael McFaul, Αμερικανός ειδικός στην οργάνωση χρωματιστών επαναστάσεων, και αργότερα πρεσβευτής στην Μόσχα, σε άρθρο του στην Ουάσιγκτον Ποστ αποκάλυψε:
Η Αμερική ανακατεύτηκε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας; Μάλιστα. Οι πράκτορες επιρροής της Αμερικής θα προτιμούσαν διαφορετική γλώσσα για την περιγραφή της δράσης τους –δημοκρατική βοήθεια, προαγωγή της Δημοκρατίας, υποστήριξη της πολιτικής κοινωνία κλπ- αλλά η δουλειά τους, όπως και να λέγεται, επιδιώκει να επηρεάσει την πολιτική αλλαγή στην Ουκρανία.
Μολονότι η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση προσέφυγε στο δικαστήριο κατά την Ουγγαρίας για το νομοσχέδιο“Stop Soros”, ο Όρμπαν μένει αμετακίνητος, επειδή οι οργανώσεις του Σόρος προάγουν την μαζική επανάσταση εναντίον της θέλησης του ουγγρικού λαού που τον εξέλεξε εκπρόσωπό του.
Το Οκτώβριο ο Όρμπαν είχε δηλώσει για τον δισεκατομμυριούχο κερδοσκόπο: «Το δίκτυο Σόρος διαθέτει μεγάλη σφαίρα επιρροής μέσα στην Ευρωβουλή και στους άλλους θεσμούς της ΕΕ. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει μιαν Ευρώπη με ένα μίγμα πληθυσμών και να καταδικάσει την ουγγρική κυβέρνηση για την στάση της στο μεταναστευτικό.»
΄Οποιος έχει κοιτάξει το ιστορικό των ιδρυμάτων του Σόρος στην Ανατολική Ευρώπη και στον κόσμο από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, πρέπει να γνωρίζει πως τα υποτιθέμενα «φιλανθρωπικά» και «υπέρ της δημοκρατίας» προγράμματα του στην Πολωνία, την Ρωσία και στην Ουκρανία, επέτρεψαν στον Σόρος τον επιχειρηματία να λεηλατήσει κυριολεκτικά τον πλούτο των πρώην κομμουνιστικών χωρών, σύμφωνα με το New EasternOutlook.
Η χρησιμοποίηση ΜΚΟ στην επιχείρηση υπονόμευσης κρατών μη αρεσκόμενων στην σημερινή δυτική νεοφιλελεύθερη τάξη πραγμάτων υπήρξε επίμαχο ζήτημα από καιρό και ώθησε την Ρωσία να πετάξει την USAID (και τις οργανώσεις του Σόρος έξω από την χώρα, με την κατηγορία ότι επιχειρούν να υποκινήσουν διαδηλώσεις και να επηρεάσουν τις ρωσικές εκλογές.
΄Όπως έγραψε το Free Thought Project, οι προσπάθειες του δισεκατομμυριούχου παίχτη των χρηματιστηρίων να ελέγξει την πορεία της διεθνούς πολιτικής χρησιμοποιώντας την τεράστια περιουσία του, δεν επιτρέπεται να παραβλέπεται δοθέντος ότι έχει μείζονα επίδραση στην εκδήλωση και την εξέλιξη των πολιτικών γεγονότων σον κόσμο. ¨όταν ένα άτομο χρησιμοποιεί σαν μοχλό τόσο τεράστια μεγέθη πλούτου για να επηρεάσει τον διεθνή πολιτικό λόγο, αυτό που πνίγεται σ’ αυτή την θάλασσα χρήματος είναι η φωνή του απλού πολίτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου