Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Τόσκας: Τα ΜΑΤ ξεπέρασαν τα όρια απέναντι στους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ 

Ειδικά για τα επεισόδια, ανέφερε ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ πήγαν να γκρεμίσουν το άγαλμα του Τρούμαν και η αστυνομία ως όφειλε, αντέδρασε.


«Αντέδρασε, αν θέλετε, περισσότερο βίαια, και η σύγκρουση ήταν πιο βίαιη. Η κατεύθυνση που έχει δοθεί στην Ελληνική Αστυνομία, είναι να τηρούνται οι ισορροπίες και να μην ξεπερνώνται τα όρια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται πως ξεπεράστηκαν», υπογράμμισε.
Στο ερώτημα εάν θα διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ο υπουργός είπε πως το ζήτημα εξετάζεται.
Ωστόσο, για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους διαδηλωτές και τις προεκλογικές εξαγγελίες περί αφοπλισμού των ΜΑΤ, ο υπουργός ανέφερε πως «δεν είναι ευχάριστο να έχουμε κλούβες των ΜΑΤ μέσα στην πόλη, όμως σε διαδηλώσεις βλέπουμε να ξεπερνιούνται τα όρια από κάποιες ομάδες… Δεν είναι πάντα ο κρατικός μηχανισμός ο εχθρός. Υπάρχουν περιπτώσεις επιθέσεων διαδηλωτών απέναντι στα ΜΑΤ, ενώ και η στάση των ΜΑΤ δεν ήταν πάντα σωστή».
...

«Καταπέλτης» για το… τσούρμο της ομάδας «Δ»

Για τις επικρίσεις που δέχεται σχετικά με την κατάργηση της «ομάδας Δέλτα», ο υπουργός την περιέγραψε ως «ένα τσούρμο που ενεργούσε αυτόνομα» και «πυροδοτούσε εντάσεις και επεισόδια», ενώ τόνισε: «Δεν θα επιτρέψω σε καμία δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας να παίζει ρόλο χωρίς έλεγχο», προσθέτοντας πως οι συγκεκριμένες ομάδες ενεργούσαν ουσιαστικά χωρίς διοικητές.
Για τον «Ρουβίκωνα» είπε ότι σε κάποιες περιπτώσεις έχει παραβεί τον νόμο και μέλη του έχουν συλληφθεί, και «υπάρχουν περιπτώσεις όπου προέβησαν σε ακτιβιστικές ενέργειες που μπορεί να μην είναι αρεστές, είναι όμως στα επιτρεπόμενα πλαίσια» – και τόνισε: «Κάνουμε προσπάθειες ώστε καμία ομάδα να μην υπερβαίνει τα όρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: