Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Η Ε.Ε. γιορτάζει με πάσα επισημότητα τα γενέθλια του Μαρξ

Η κατάντια της Ε.Ε. είναι πλέον φανερή με τη συμμετοχή του Γιούνκερ στους εορτασμούς για τα 200ά γενέθλια του Καρλ Μαρξ.
ένας από αυτούς που δεν έχουν εμπεδώσει  το μάθημα της ιστορίας είναι και ο jean-claude juncker, ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής. σε λίγες μέρες από τώρα, αυτός ο υπερ-γραφειοκράτης θα βοηθήσει να εορταστούν τα 200ά γενέθλια του καρλ μαρξ
 
Why Is the EU Celebrating Karl Marx’s Birthday? (δημοσιεύτηκε αρχικά στο International Liberty)
του Daniel J. Mitchell
Απόδοση: Ευθύμης Μαραμής και Μιχάλης Γκουντής

Το φάντασμα του Μαρξ στοιχειώνει την Ε.Ε.

Η μοχθηρή ιδεολογία που είναι γνωστή ως κομμουνισμός άφησε πίσω της ένα ιστορικό ανείπωτης φρίκης. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι 100 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα μαρξιστικά καθεστώτα. Πολλοί δολοφονήθηκαν. Άλλοι πέθαναν από τους λιμούς και την εξαθλίωση εξαιτίας της διάχυτης οικονομικής αποτυχίας του κομμουνισμού.
Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πλανεμένοι και απολογητές που παραβλέπουν όλο αυτό το θάνατο και τη δυστυχία. Ένας από αυτούς είναι ο Jean-Claude Juncker, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε λίγες μέρες από τώρα, αυτός ο υπερ-γραφειοκράτης θα βοηθήσει να εορταστούν τα 200ά γενέθλια του Καρλ Μαρξ.
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μεταβεί στο Τρίερ της Γερμανίας όπου θα παραθέσει ομιλία για τον εορτασμό της 200ης επετείου από τη γέννηση του Μαρξ. […] Ο Πρόεδρος της Επιτροπής θα δώσει μια ομιλία στην τελετή έναρξης της έκθεσης Karl Marx στην πόλη. […] Το κύριο ταξίδι του Ευρωκράτη έχει δεχτεί κριτικές, οι οποίες πρότειναν στον 63χρονο να ξεχάσει πώς η «διαστροφική ιδεολογία» του Μαρξ οδήγησε σε εκατομμύρια θανάτους σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο ευρωβουλευτής της Ukip και ο πρώην ηγέτης του κόμματος, Paul Nuttall, δήλωσαν: «Είναι φρικτό ότι ο Jean-Claude Juncker θεωρεί απαραίτητο να τιμάται ένας άνθρωπος του οποίου η ιδεολογία (μαρξισμός / κομμουνισμός) – οδήγησε σε περισσότερους από 100 εκατομμύρια θανάτους. […] Ο συντηρητικός βουλευτής Daniel Kawczynski […] ο οποίος όταν ήταν αγόρι επτά ετών κατέφυγε στη Βρετανία με την οικογένειά του από το κομμουνιστικό καθεστώς στην Πολωνία, δήλωσε ότι ο κ. Juncker πρέπει να απορρίψει τις προσκλήσεις για την ανάμνηση του γεγονότος. Είπε: «Νομίζω ότι είναι πολύ κακή επιλογή, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο μαρξισμός είχε να κάνει με την αφαίρεση της εξουσίας από τους ανθρώπους και παράδοσή της στο κράτος. Ο Μαρξισμός οδήγησε στο θάνατο εκατομμυρίων, καθώς επέτρεψε σε μικρές ομάδες φανατικών να καταπιέζουν τους ανθρώπους. Πρέπει να πάρουμε το μάθημά μας από αυτό και να το διδάξουμε στα παιδιά μας».1

Πόσο αηδιαστικό. Και ας μην ξεχνάμε ότι ο κομμουνισμός εξακολουθεί να δημιουργεί θύματα σε μέρη όπως η Κούβα και η Βόρεια Κορέα . Εδώ είναι το σημείο που με άφησε με το στόμα ανοιχτό. Μια εκπρόσωπος της επιτροπής υπερασπίζεται την επίσκεψη του κ. Juncker
Είπε:
[…] «Νομίζω ότι κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Karl Marx είναι μια φιγούρα που διαμόρφωσε την ιστορία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο». Σε αυτή την περίπτωση, γιατί να μην γιορτάσουμε και τα γενέθλια του Χίτλερ;

Γράφοντας για την Atlas Society, ο Alan Charles Kors εκφράζει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο κομμουνισμός δεν λαμβάνει την ίδια μεταχείριση με την αδελφή ιδεολογία του: τον εθνικοσοσιαλισμό.
Καμία αιτία, στην ιστορία όλης της ανθρωπότητας, δεν έχει προκαλέσει ψυχρότερους τυράννους, σφαγμένους αθώους και περισσότερα ορφανά από ότι ο σοσιαλισμός. Έχει ξεπεράσει, εκθετικά, όλα τα άλλα συστήματα θανάτωσης. Οι νεκροί βρίσκονται παντού γύρω μας. Και εδώ είναι το πρόβλημα: Κανείς δεν μιλάει για αυτούς τους νεκρούς. Κανείς δεν τους τιμά. Κανείς δεν τιμωρεί τους ενόχους για τον θάνατο τους. Κανείς δεν έχει αυτοκτονήσει επειδή ήταν απολογητής όσων διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα… Η Δύση ανέχεται ένα εποχικό, τερατώδες, ασυγχώρητο διπλό πρότυπο. Μιλάμε καθημερινά για τα εγκλήματα του ναζισμού, τα διδάσκουμε στα παιδιά μας ως απόλυτα ιστορικά και ηθικά διδάγματα και καταγράφουμε κάθε θύμα. Είμαστε, ωστόσο, με ελάχιστες εξαιρέσεις, σχεδόν σιωπηλοί για τα εγκλήματα του κομμουνισμού. Έτσι οι νεκροί βρίσκονται ανάμεσα μας, απαρατήρητοι, παντού. Επιμείναμε στην «απο-Ναζιστικοποίηση» και επικρίναμε έντονα όσους φέρουν τον ναζισμό στο όνομα νέων ή αναδυόμενων πολιτικών πραγματικοτήτων. Δεν υπήρξε ποτέ και ποτέ δεν θα υπάρξει παρόμοια «απο-κομμουνιστοποίηση», αν και η σφαγή των αθώων ήταν εκθετικά μεγαλύτερη και παρόλο που αυτοί που υπέγραψαν τις εντολές και διεύθυναν τα στρατόπεδα συγκεντρώσεων παραμένουν. Στην περίπτωση του Ναζισμού, καταδιώκουμε ενενηντάχρονους επειδή «τα οστά των θυμάτων τους κραυγάζουν» για δικαιοσύνη. Στην περίπτωση του κομμουνισμού, αυτό αποκαλείται «κυνήγι μαγισσών», αν επιδιωχθεί […] Το Κομμουνιστικό Ολοκαύτωμα θα περίμενε κάποιος να έχει προκαλέσει μια έκρηξη εκ μέρους της δυτικής τέχνης και καταγγελία και συμπάθεια για τα θύματα. Θα έπρεπε να προκαλέσει έναν υπερχειλισμένο ωκεανό από δάκρυα. Αντ’ αυτού, επικράτησε ένας παγετώνας αδιαφορίας. Τα παιδιά που στη δεκαετία του 1960 είχαν πορτραίτα του Μάο και του Τσε στους τοίχους των κολεγίων τους – το ηθικό ισοδύναμο που είχαν τα πορτραίτα του Χίτλερ, του Goebbels ή του Horst Wessel στο κοιτώνα τους – τώρα διδάσκουν στα παιδιά μας την ηθική υπεροχή της πολιτικής τους γενιάς. Κάθε ιστορικό βιβλίο συνεχίζει να αναφέρει τα εγκλήματα του ναζισμού, αναζητά τα βασικά αίτια και διδάσκει ένα μάθημα που πρέπει να μαθευτεί. Όλοι γνωρίζουν τον αριθμό «έξι εκατομμύρια νεκροί». Αντίθετα, όσον αφορά τον κομμουνισμό αναφέρονται πάντα σε «λάθη» (επαναλαμβανόμενα, “κατά λάθος”, ξανά και ξανά και ξανά). Ρωτήστε τους πρωτοετείς στα πανεπιστήμια πόσοι πέθαναν υπό το καθεστώς του Στάλιν και θα απαντήσουν, ακόμα και τώρα, «Χιλιάδες; Δεκάδες χιλιάδες?»

Κλείνοντας

Φυσικά, μερικά από αυτά τα παιδιά μάλλον φορούν μπλουζάκια του Che Guevara, οπότε είναι αυτονόητο ότι κατέχονται άγνοια. Ή, αν γνωρίζουν πραγματικά το ιστορικό του Che, αυτά τα παιδιά είναι είναι απλά ανήθικοι αλήτες. Σε κάθε περίπτωση, ο Jean-Claude Juncker έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα. Ακούγεται σαν να θέλει να προστεθεί το όνομά του στον μεγαλύτερο διαγωνισμό ανάδειξης κλόουν των Βρυξελλών.

ΥΓ: Ντρέπομαι που ορισμένοι οικονομολόγοι υπήρξαν απολογητές του κομμουνισμού.
ΠΗΓΗ:https://www.eleytheriagora.gr/i-e-e-giortazei-me-pasa-episimotita-ta-genethlia-tou-marks/

Δεν υπάρχουν σχόλια: