Σάββατο 14 Απριλίου 2018

14/4/18


Λαϊκό προσκύνημα - Το Μορφοβούνι αποχαιρετά τον Γεώργιο Μπαλταδώρο (βίντεο)


  • (Φωτ.: karditsalive.net)
Έτοιμο είναι από το πρωί το Μορφοβούνι να πει το τελευταίο αντίο τον σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο, που έχασε την Πέμπτη τη ζωή του, όταν το Μιράζ 2000-5 συνετρίβη στη Σκύρο. Στη γενέτειρα του αδικοχαμένου πιλότου οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες και από το πρωί τα αγήματα έχουν πάρει θέση έξω από τον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου η σορός του έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και στις 14:00 θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία.



Η σορός του Γεώργιου Μπαλταδώρου μεταφέρθηκε αεροπορικώς με C-130 στο αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. στη Λάρισα και από εκεί με πομπή στο Μορφοβούνι.
Στη γενέτειρά του έφτασε στις 12 το μεσημέρι, όπου η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι υποδέχτηκαν τη σορό του αδικοχαμένου σμηναγού σε κλίμα θρήνου στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Στην εξόδιο ακολουθία θα παραστεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, ο υπουργός Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης, αλλά και η στρατιωτική ηγεσία. Το παρών αναμένεται να δώσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και ο τομεάρχης Άμυνας του κόμματος Βασίλης Κικίλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: