Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Η Αντιτρομοκρατική εντόπισε "επαναστατικό ταμείο" ακροαριστερών τρομοκρατών του Αριστερού Παρακράτους.


Εκτεταμένες έρευνες πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ προχώρησε σε 14 συλλήψεις (13 Έλληνες και ένας ξένος υπήκοος, αλβανικής καταγωγής, 11 άνδρες και τρεις γυναίκες). 

Οι συλλήψεις έγιναν στo πλαίσιο εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων του ειδικού εφέτη ανακριτή. 

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι συλληφθέντες φέρονται να κατέθεταν μικρά χρηματικά ποσά κάθε φορά (από 50 έως 200 ευρώ, συνήθως) σε λογαριασμό που ανήκει σε υπόδικο για επίθεση κατά πολιτικού προσώπου. 

Ειδικότερα, πρόκειται για υπόθεση που ξεκίνησε να ερευνάται μετά τη σύλληψη -την 28η Οκτωβρίου- του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή του δέματος - βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. 

O λογαριασμός είχε ανοίξει με πλαστή ταυτότητα σε άλλο όνομα, πριν από τη σύλληψη του Γιαγτζόγλου, ενώ το σύνολο του ποσού που είχε μέσα δεν ξεπερνάει τα 4.000 ευρώ. Διερευνάνται εάν τα ποσά αυτά προέκυπταν από εγκληματικές δραστηριότητες, όπως κλοπές και ληστείες, ή αν ήταν αμοιβές για κάποιου τύπου εγκληματικών «υπηρεσιών» ή «εξυπηρετήσεων».

Είναι η πρώτη φορά που στοιχειοθετείται δικογραφία για τη σύσταση «επανασταστικού ταμείου».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

»Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: