Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Θάνος Τζήμερος  31-05-2018

ΚΟΥΙΖ: ΠΟΙΟΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ;

"Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις την Τετάρτη 30 Μαΐου!
Ενώ η κυβέρνηση έχει υπογράψει από κοινού με ΕΕ και ΔΝΤ την επιβολή νέων αντεργατικών και φοροληστρικών μέτρων που πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις ως το 2060 και εκποιούν τη δημόσια περιουσία με στόχο το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, κυβερνητικά στελέχη και φίλια μέσα ενημέρωσης μας μιλάνε για το «οριστικό τέλος των μνημονίων»!

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν την Τετάρτη 30 Μαΐου σε «ημέρα πανεθνικής δράσης», με αιτήματα περί της λεγόμενης «δίκαιης ανάπτυξης» και της «παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας» ευθυγραμμιζόμενες με την επιχειρηματολογία του ΣΕΒ και των λοιπών οργανώσεων (ΓΕΣΕΒΕ, ΤΕΕ, ΟΕΕ), υπογράφοντας από κοινού με τους περίφημους «παραγωγικούς φορείς», στα πλαίσια της «Κοινωνικής Συμμαχίας», αιτήματα όπως η «ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με γνώμονα ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για το μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας».
Εμείς από τη μεριά μας συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις μαζί με τους συλλόγους και τα σωματεία εργαζόμενων που απεργούν, διεκδικώντας τα δικά μας αιτήματα. Γιατί δεν έχουμε άλλο δρόμο, από το δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης και αντίστασης, του συντονισμού με τους άλλους εργαζόμενους, με τους συνταξιούχους, με τους άνεργους.
Την Τετάρτη 30 Μαΐου συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και απαιτούμε: • Καμιά περικοπή σε μισθούς - συντάξεις - εφάπαξ και αναπλήρωση των μέχρι τώρα απωλειών. Να επιστραφούν τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία."


Το ΠΑΜΕ; Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ; Η ΖΩΗ; Η ΡΑΧΗΛ;

Όχι! Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!

Βάζουν και μερικά δικά τους αιτήματα:
• Κατάρτιση νέου πανεπιστημιακού μισθολογίου με άξονες: την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των μελών ΔΕΠ την κατάργηση του επιδοματικού χαρακτήρα με την ταυτόχρονη ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό τις αναγκαίες αυξήσεις για την αξιοπρεπή μας διαβίωση και επιστημονική μας ανάπτυξη την καθιέρωση της σύνταξης στο 80% του μισθού.
• Να αυξηθεί άμεσα η χρηματοδότηση των ΑΕΙ για την αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών λειτουργίας τους, ιδιαίτερα της φοιτητικής μέριμνας και της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων.
• Να προκηρυχθούν νέες θέσεις μελών ΔΕΠ. • Να καλυφθούν άμεσα τα κενά των Ανώτατων Ιδρυμάτων σε εργαστηριακό και διοικητικό/τεχνικό προσωπικό.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
• Να καταργηθούν τα δίδακτρα και κάθε μορφή επιχειρηματικότητας στα ΑΕΙ. • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
Όταν στα Πανεπστήμια διδάσκουν σκουπίδια, η Παιδεία καταντάει μια απέραντη χωματερή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: