Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Υπάλληλος Περιφέρειας Αττικής κατά της Πρωτοβουλίας για το Πεδίον του Άρεως

Το επεισόδιο διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου στο Πεδίον του Άρεως με τον συνεργάτη της Ρένας Δούρου να ορμά ως μαινόμενος ταύρος εναντίον του μέλους της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πεδίου του Άρεως»


Τραμπουκική επίθεση από υπάλληλο της Περιφέρειας Αττικής, συνεργάτη της Ρένας Δούρου, σε μέλος της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πεδίου του Άρεως» που μοίραζε φυλλάδια για την καμπάνια «Έξω οι πρεζέμποροι από το Πεδίον του Άρεως», καταγγέλλει η «Πρωτοβουλία» με ανακοίνωσή της προς τον Tύπο. 


Το επεισόδιο
 διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου στο Πεδίον του Άρεως με τον συνεργάτη της Ρένας Δούρου να ορμά ως μαινόμενος ταύρος εναντίον του μέλους της «Πρωτοβουλίας» με χυδαίους χαρακτηρισμούς και την πρόκληση «να βγουν έξω» (μακριά από τον συγκεντρωμένο κόσμο) να συνεχίσουν… Το επεισόδιο δεν κατέληξε σε χειροδικία μόνον χάρη στην παρέμβαση μελών του «Επιμένουμε Πεδίον του Άρεως», που ήταν παρόντα στην επίθεση. Τη σκηνή παρακολούθησε και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Αλσών και Πάρκων της Περιφέρειας Αττικής κυρία Βασιλική Λάσκαρη, η οποία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον συνεργάτη της κυρίας Δούρου. 

Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πεδίου του Άρεως»

«Σήμερα Κυριακή 6 Μαΐου 2018, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συναυλία της μπάντας του Δήμου Αθηναίων στα πλαίσια των εκδηλώσεων «OΠΑ Run» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πεδίον του Άρεως, άγνωστος άνδρας πλησίασε κατοίκους του Πεδίου του Άρεως οι οποίοι συζητούσαν εκείνη την ώρα φιλικά με την εντεταλμένη Σύμβουλο Αλσών της Περιφέρειας Αττικής κυρία Βασιλική Λάσκαρη και ζήτησε απειλητικά το λόγο «τι είναι αυτές οι ψευτιές που μοιράζετε;» (Επρόκειτο για τα φυλλάδια της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων» με κεντρικό σύνθημα «Έξω οι πρεζέμποροι από το Πεδίον του Άρεως»).

Όταν μέλος μας του απάντησε ότι πρόκειται για ψήφισμα κατοίκων εναντίον της πιάτσας ναρκωτικών, ο άγνωστος αυτός εξεμάνη και άρχισε να επιτίθεται φραστικά στο μέλος μας με χυδαίους χαρακτηρισμούς και κατηγορίες όπως «πόσα παίρνεις για να τα λες αυτά;», «δεν είσαι κάτοικος αλλά παίζεις πολιτικά παιχνίδια», «είσαι πράκτορας εταιρειών Real Estate», «δεν υπάρχουν πρεζάκια (sic) στο Πεδίον του Άρεως και όλα αυτά είναι ψέματα που λέτε εσείς οι παρκολόγοι»!

Εν ολίγοις, ο άνθρωπος αυτός, όχι μόνο αμφισβήτησε την ύπαρξη και λειτουργία της μεγάλης πιάτσας εμπορίου ναρκωτικών στο Πεδίον του Άρεως, η οποία έχει ερημώσει το Πάρκο και έχει κάνει κόλαση τη ζωή των γύρω κατοίκων, αλλά επιτέθηκε στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται μαχητικά και ανυστερόβουλα για να αλλάξει αυτό το καθεστώς φόβου, εγκληματικότητας, εξαθλίωσης και ανθρώπινης εκμετάλλευσης.

Τον άνθρωπο αυτό αναγνώρισαν κάτοικοι ως υπάλληλο της Περιφέρειας Αττικής, συνεργάτη της Ρένας Δούρου, με ασαφή καθήκοντα στην Περιφέρεια Αττικής.

Όταν το μέλος της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων» - παρουσία και μελών του «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως» - του ζήτησε να αλλάξει ύφος, τονίζοντας ότι τραμπουκισμοί και παρακρατικού τύπου επιθέσεις σε πολίτες δεν τιμούν την Περιφέρεια Αττικής στην οποία εργάζεται, ο κύριος αυτός έγινε ακόμα πιο επιθετικός, προκαλώντας επανειλημμένα το μέλος της «Πρωτοβουλίας»: «έλα έξω να τα πούμε, θα σου δείξω εγώ…» (εννοώντας να απομακρυνθούν από τον χώρο όπου βρίσκονταν δεκάδες πολίτες).

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τραμπουκισμού ήταν παρούσα η Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής κυρία Βασιλική Λάσκαρη η οποία, αφού επιχείρησε (όχι με ιδιαίτερη επιμονή) να καθησυχάσει τον μαινόμενο υπάλληλο της Περιφέρειας, προσπάθησε να απομακρυνθεί, προφανώς για να μην είναι παρούσα στην κλιμάκωση του τραμπουκισμού, ο οποίος σίγουρα θα εξελισσόταν σε χειροδικία, αν δεν παρενέβαιναν κάτοικοι να προστατεύσουν το μέλος μας από την επίθεση του υπαλλήλου της Περιφέρειας Αττικής. 

Η «Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεδίου του Άρεως» ζητάμε από την Περιφερειάρχη κυρία Ρένα Δούρου να καταδικάσει απερίφραστα την απαράδεκτη πράξη του συνεργάτη της που φέρνει στο νου μας μνήμες από δράσεις παρακρατικών μηχανισμών άλλων δεκαετιών. Ως πολίτες αναρωτιόμαστε έκπληκτοι για τους λόγους της επίθεσης αυτής που απευθύνεται σε όλους όσους στηρίζουν την προσπάθειά μας (σχεδόν 3.000 υπογραφές πολιτών) ώστε η περιοχή μας να ξαναγίνει ανθρώπινη και κατοικήσιμη αντίθετα στις επιθυμίες των πρεζεμπόρων αλλά και των τζογαδόρων του Real Estate».
Παρά την άμεση ενημέρωση του γραφείου της Ρένας Δούρου, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής αντίδραση από την Περιφέρεια Αττικής.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/373024/upallilos-perifereias-attikis-kata-tis-protovoulias-gia-to-pedion-tou-areos1/#ixzz5F1KxsSsj
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: