Σάββατο 26 Μαΐου 2018

«Πλιάτσικο» σε παράρτημα του υπ. Πολιτισμού στα Εξάρχεια από ακροαριστερούς αναρχοφασίστες

Εκλεψαν και τις οικονομίες του 63χρονου φύλακα του κτιρίου
Στο στόχαστρο άγνωστων ληστών βρέθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού στην περιοχή των Εξαρχείων. Μάλιστα, οι δράστες όχι μόνο έκαναν «πλιάτσικο» στους ορόφους του κτιρίου, αρπάζοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, αλλά δεν δίστασαν να δέσουν χειροπόδαρα τον φύλακα του κτιρίου, ο οποίος μένει εκεί, και να του αρπάξουν τους κόπους μιας ζωής! 


Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισβολή έγινε περίπου στις 03.30 τη νύχτα, σε οκταώροφο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Θεμιστοκλέους 5 και στεγάζει τη Διεύθυνση Μουσείων. Αρχικά, οι δράστες ανέβηκαν στον έβδομο όροφο, όπου ο 63χρονος φύλακας του κτιρίου διατηρεί ένα μικρό δωμάτιο, το οποίο του έχει παραχωρήσει από το 1985 το υπουργείο Πολιτισμού.

«Εκείνη τη στιγμή κοιμόμουν. Με έπιασαν στον ύπνο. Πριν προλάβω να αντιδράσω, έπεσαν πάνω μου και με κουκούλωσαν. Δεν τους είδα. Μόνο άκουγα να μιλάνε σπαστά ελληνικά και να λένε “πού είναι τα λεφτά;”. Μετά με έδεσαν χειροπόδαρα. Μου πήραν 3.500 ευρώ, που είχα κρυμμένα» αφηγήθηκε ο ίδιος, φέρνοντας στο μυαλό του τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

Στη συνέχεια, οι δράστες άρχισαν να ανεβοκατεβαίνουν τους ορόφους και να κλέβουν όσα μηχανήματα έβρισκαν, ανάμεσα στα οποία και πολλοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο φάκελος της υπόθεσης έχει πάει στα κεντρικά της Ασφάλειας, καθώς το περιστατικό θεωρείται αρκετά σοβαρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: