Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Εγκλήματα Ακροαριστερών 1942-1967

 Ioannis Bougas (ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΜΠΟΥΓΑΣ) - Ιστορία 1940-1949

28-12-2021
  
ΜΟΛΑΟΙ – «Η ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΤΑΡΑΤΣΑ». ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ – «Η ΠΗΓΑΔΑ»!
Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς 1944 ο ΕΛΑΣ έσφαξε 39 κατοίκους των Μολάων και τους έριξε στην Τρύπα του Ταράτσα. Τη φρικτή αυτή Μαζική Σφαγή, την αποκαλώ "Μικρό Μελιγαλά" γιατί έχει ομοιότητες αλλά και σχέσεις με τη μεγαλύτερη Μαζική Σφαγή του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΚΚΕ στην Πελοπόννησο το 1943-44, στην Πηγάδα του Μελιγαλά..

Ἡ «Τρύπα τοῦ Ταράτσα» μπορεῖ νά ἦταν πρόβα γιά τήν «Πηγάδα τοῦ Μελιγαλά», ἀφοῦ ὑπάρχει σοβαρή ὑποψία ὅτι μερικοί τουλάχιστον ἀπό τούς σφαγεῖς, ἀντάρτες τοῦ 8ου συντάγματος τοῦ ΕΛΑΣ μέ καταγωγή ἀπό τά χωριά τοῦ Πάρνωνα, συμμετεῖχαν καί στίς δυό αὐτές μαζικές σφαγές.
Υπάρχει άλλη μία σχέση μεταξύ των δύο μαζικών εγκλημάτων του ΚΚΕ, στους Μολάους και στον Μελιγαλά. Επικεφαλής του ΕΑΜ στην περιοχή των Μολάων, και βασικό μέλος του Λαοδικείου που απεφάσισε ποιοί και πως θα εκτελεστούν, ήταν ο φοιτητής Νομικής Γκίκας Φράγκος.
Μετά τη Βάρκιζα,για να αποφύγει τους παρακρατικούς αντικομμουιστές (που σύμφωνα με την Αριστερή ιστοριογραφία δεν κυνηγούσαν εγκληματίες αλλά όλους «τους Δημοκρατικούς πολίτες ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας»), το ΚΚΕ τον έστειλε στο στρατόπεδο Μπούλκες στη Γιουγκοσλαβία.
Στο Μπούλκες συνάντησε τον δικηγόρο Βασίλη Μπράβο από τον Μελιγαλά, μέλος της τριμελούς Επιτροπής που απεφάσισε ποιοί κρατούμενοι στο Μπεζεστένι θα εκτελεστούν στην Πηγάδα.
Οι δυό τους είχαν γίνει καλοί φίλοι στο Μπούλκες, και σίγουρα θα αντήλλασσαν και ιστορίες από τα κατορθώματά τους.
Στο τέλος του 1947 επέστρεψαν μαζί στην Ελλάδα. Ο Ζαχαριάδης ανεκήρυξε τον Φράγκο στρατηγό και τον τοποθέτησε «μέραρχο» Πελοποννήσου, ενών τον Μπράβο τον τοποθέτησε «επιτελάρχη» του.
Καθ’οδόν για την Πελοπόννησο, στη Φωκίδα, έπεσαν σε ενέδρα του Ελληνικού Στρατού και σκοτώθηκαν.
//Με την ευκαρία, να πω ότι αυτό που συχνά λένε πολλοί, «Όλοι τα Ίδια Κάνανε», είναι Ψεύδος και Προπαγάνδα.
Ποτέ η "άλλη πλευρά", δηλαδή ο Ελληνικός Στρατός, η Χωροφυλακή, οι Πατριωτικές Αντιστασιακές Οργανώσεις, οι Παραστρατιωτικές Οργανώσεις, κλπ., δεν έσφαξαν ανθρώπους ομαδικά, ούτε έριξαν ανθρώπους ημιθανείς σε καταβόθρες!
Αυτά, στην Ελλάδα τα έκανε μόνο το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΟΠΛΑ/ΚΚΕ,και μάλιστα σε αιχμαλώτους και αθώους αμάχους πολιτικούς του αντιπάλους –άνδρες, γυναίκες και παιδιά (μέχρι και νήπια).
Η Βουλή των Ελλήνων να ορίσει «Ημέρα Μνήμης της Κοκκινης Τρομοκρατίας»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: