Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Σταλινοφασισμός

 

4/12/1944. Ο ΕΛΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ!
ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ!!!!
«ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΑΣ
Ι ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ. Ε.Π.Ε 1004
Δ Ι Α Τ Α Γ Η
Κατόπιν της υπ΄αριθ. 2094/2.12.44 Διαταγής του Γ. Στρατηγείου από σήμερον και μέχρι νεωτέρας διαταγής, επιβάλλομεν λογοκρισίαν επί παντός είδους Διευθύνσεων πλην των της Συμμ. Αποστολής.

Η λογοκρισία επί μεν των στρατιωτικών θα γίνεται ως μέχρι τούδε υπό των προϊσταμένων των Μονάδων, οι οποίοι θα σφραγίζουν και μονογράφουν την αλληλογραφίαν μετά την λογοκρισίαν επί των πολιτών υπό των κατά τόπους Εθνικών Πολιτοφυλακών (Ε.Π,).
Προς τούτο να συσταθή συνεργείον εκ 2-3 καταλλήλων συναγ. αξκών ή υπαξκών , το οποίο να εγκατασταθή εντός του ταχυδρομικού Γραφείου, το οποίον θα λογοκρίνη την αλληλογραφίαν των πολιτών.
Ευνόητον τυγχάνει ότι όπου δεν υπάρχει τμήμα Ε.Π η αλληλογραφία θα γίνεται δεκτή αλλά θα αποστέλλεται προς λογοκρισίαν εις το πλησιέστερο τμήμα της Ε.Π.
Μεταφορά αλληλογραφίας ιδιωτών θα γίνεται μόνον υπό των ταχυνδρομικών γραφείων. Απαγορεύεται απολύτως μεταφορά αλληλογραφίας παρ΄ιδιωτών, κάθε παραβάτης της τελευταίας παραγράφου της παρούσης θα παραπέμπεται στο Στρατοδικείο.
Λάρισα τη 4.12.44
Διά την ακρίβειαν Η Δ/νσις Δ/σεων Μεραρχία (Τ.Υ) Γ. Κίσσαβος (Αντ/ρχης)
Παραλήπται 4, 5, Ι/38, 54 Συντάγματα Μ.Πυρ/κού, Ορχος Πυρ/κού Λόχοι Δ/σεως, Δ/σεων, Διλ.Μηχανικού Γενικό Νοσοκομείο, Φρουραρχεία Λαρίσης, Τρικάλλων, Καρδίτσης, Βόλου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: