Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Αριστεροί Μύθοι

 Ioannis Bougas (ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΜΠΟΥΓΑΣ) - Ιστορία 1940-1949

18-12-2021
18/12/1943. Το Ολοκαύτωμα στη Δράκεια Πηλίου!
Στις 17 Δεκεμβρίου, ο «ηρωικός» ΕΛΑΣ κτύπησε πλησίον στο χωριό τρεις μοτοσυκλετιστές Γερμανούς, σκότωσε τους δύο και τραυμάτισε τον τρίτον που διέφυγε και ανέφερε τι και που συνέβη.

Το ίδιο βράδυ οι Γερμανοί κυκλώνουν το χωριό και συγκεντρώνουν τους περισσότερους κατοίκους σε ένα καφενείο, και τους κρατούν μέχρι το επόμενο πρωί. Τότε, άρχισαν να επιλέγουν ομάδες από 5-10 άτομα, τα οποία οδηγούσαν έξω από το χωριό και τα δολοφονούσαν.
Ο τελικός απολογισμός: 118 αθώοι έχουν μαρτυρίσει για την παληκαριά των Ελασιτών, οι οποίοι έχουν γίνει άφαντοι τις 24 ώρες που οι Γερμανοί είναι στο χωριό!
Αυτά συνέβησαν λίγες ημέρες μετά το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, που είχε γίνει ως αντίποινα για τη δολοφονία αιχμαλώτων Γερμανών στρατιωτών από τον ΕΛΑΣ.
Η Δράκεια Πηλίου, είναι ένα από τα 95 χωριά και πόλεις της Ελλαδος που έχουν ανακηρυχθεί μαρτυρικά. Όλες αυτές οι τραγωδίες προήλθαν από αντίποινα στην λεγομένη Αντίσταση των κομμουνιστών του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ.
Ήταν μια ακίνδυνη γι αυτούς μορφή «Αντίστασης», μέσω ενεδρών σε μοναχικούς Γερμανούς και μετά γρήγορη φυγή!
Το τραγικό της υποθέσεως είναι ότι εκτός των συμφορών που προκάλεσαν οι κομμουνιστές με αυτούς τους δήθεν «αντιστασιακούς ηρωισμούς», κατασκεύασαν και μιά πλειάδα «ηρώων» της αντίστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: