Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΙΓΙΣΤΟ ΜΟΥΖΑΛΑ

http://www.dimokratianews.gr/content/60268/trikymia-se-potiri-gia-ton-oligisto-moyzala
Eνα ολόκληρο σύστημα βάλθηκε να υπερασπιστεί από τη Δευτέρα το βράδυ τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Το δήθεν (γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει) σαρδάμ του με τα Σκόπια, τα οποία αποκάλεσε «Μακεδονία», ήταν ένα ανεπίτρεπτο ατόπημα που ορθώς προκάλεσε αντιδράσεις. Απορώ όμως με πόσο πάθος έσπευσαν να τον υπερασπιστούν το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και οι γνωστοί παράγοντες (με πρώτη τη Ρεπούση) που με κάθε ευκαιρία προβάλλουν τις αντεθνικές θέσεις τους. Το θέμα ξέφυγε από το επίπεδο του λεκτικού «λάθους» και μετατράπηκε σε ιδεολογική αντιπαράθεση για το Σκοπιανό και ευρύτερα για όλα τα ανοιχτά εθνικά θέματα.

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο κ. Μουζάλας σκόπιμα προκάλεσε! Ηθελε να στείλει το μήνυμα ότι εκπροσωπεί επάξια ένα ολόκληρο σύστημα «προοδευτικών» που εδώ και χρόνια θέλουν να ξεπουλήσουν το όνομα «Μακεδονία» και θεωρούν... εθνικιστικό καπρίτσιο τη μη χρήση του όρου από τους Σκοπιανούς. Προφανώς ο κ. Μουζάλας αισθάνθηκε πολιτικά πανίσχυρος αυτή την εποχή και γι' αυτό το έπραξε. Ισως του πήρε το μυαλό η τεράστια δημοσιότητα που απολαμβάνει και οι συνεχείς συνεντεύξεις που δίνει στα media.

Θυμίζω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μουζάλας προκαλεί κυβερνητική κρίση. Το ίδιο είχε συμβεί και πριν από περίπου δύο μήνες, όταν αψυχολόγητα κατηγόρησε δημοσίως τον Στρατό (και τον Πάνο Καμμένο) ότι δεν κάνουν τίποτα για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού και βάζουν συνεχώς εμπόδια! Μετά την αντίδραση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. έσπευσε να τα μαζέψει, όμως από τότε είχε φανεί ότι το γυαλί ράγισε.

Ο κ. Μουζάλας λοιπόν απέδειξε ότι είναι απρόσεκτος (στην καλύτερη περίπτωση) και επιρρεπής σε λάθη. Είναι δυνατόν ένας τέτοιος υπουργός να χειρίζεται το κορυφαίο ζήτημα αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Αν δεν μπορεί να εκφραστεί σωστά εντός της χώρας και μιλώντας στη γλώσσα του, τότε πόσο μεγάλες γκάφες μπορεί να κάνει συνομιλώντας με Ευρωπαίους; Ενα πρόσωπο με τέτοια σοβαρά ελαττώματα μπορεί αυτή τη στιγμή να εκπροσωπεί την Ελλάδα; Προφανώς, όχι. Επομένως ο άνθρωπος δεν κάνει για μια τόσο ευαίσθητη πολιτικά θέση.

Αλλά και επί της ουσίας της δουλειάς του, τι καλό έχει κάνει ο κ. Μουζάλας που τόσο διαφημίζεται από τα media; Την ντροπή της Ειδομένης; Το μόνο που κατάφερε είναι να φέρει χάος και να διαταράξει (και με δική του ευθύνη) τις σχέσεις της Ελλάδας με άλλες χώρες. Περιτριγυρίζει συνέχεια στα κανάλια, μιλάει ακατάπαυστα, σαν σχολιαστής, αλλά αποτέλεσμα δεν έφερε. Ακόμα και τα περιβόητα hot spots τελικά τα κατασκεύασε ο Στρατός (τον οποίο με ευκολία επέκρινε). Μηδέν εις το πηλίκον είναι ο απολογισμός του, όσο κι αν ένα ολόκληρο σύστημα προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο.

Αυτή τη στιγμή ο κ. Μουζάλας είναι υπ' ατμόν. Η κυβέρνηση είπε ότι θα αποφασίσει αν θα τον κρατήσει μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Πώς όμως είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας να έχει δίπλα του σε αυτές τις κρίσιμες συναντήσεις στις Βρυξέλλες έναν υπουργό αποσταθεροποιημένο και υπό προθεσμία; Επομένως, ακόμα μία φορά μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας και δίνουμε άλλο ένα επιχείρημα στους εχθρούς της Ελλάδας! Κύριε Τσίπρα, αυτή δεν είναι εικόνα σοβαρής χώρας!
Δημήτρης Ριζούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: