Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Με δύο σταθμά για το Μεταναστευτικό!

http://www.dimokratianews.gr/content/60311/me-dyo-stathma-gia-metanasteytiko
Ακριβοί στους Ούγγρους και φτηνοί στους δουλεμπόρους της Τουρκίας
Δεν ξέρω πολλά για τον Ορμπαν. Ξέρω, πάντως, ότι φυλάει τη χώρα του σαν πιστό μαντρόσκυλο. Δεν δείχνει την κοιλιά του στους Λύκους. Τώρα, για το αν του θύμωσε ο Κυριάκος, του είπε «πώς τολμάς» κι αυτός ντράπηκε και τα δάκρυά του κύλησαν μέσα στο γκούλας, θα σας γελάσω. Μέχρι τώρα που γράφω δεν επιβεβαιώθηκε από κάποια πηγή. Αντιθέτως. Ισως ο Κυριάκος το σκέφτηκε. Οπως κάποιοι λυγίζουν κουτάλια με τη δύναμη της σκέψης, αυτός μάλωσε τον Ορμπαν. Γι' αυτό ο Μαγυάρος δεν το πήρε χαμπάρι.

Το να απαιτείς, πάντως, η ηλιθιότητα να είναι μεταδοτική προς Βορράν είναι επιεικώς αστείο και σε ένα ντόμινο ξεβρακώματος να τα κατεβάσουν, όπως κι εμείς, Σκοπιανοί, Αλβανοί, Σέρβοι, Κροάτες και Αυστριακοί και να κόψουν τις φλέβες τους είναι μεγάλη απαίτηση.

Μονότονα επαναλαμβάνω πως η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος και όχι εταίρος για τη λύση του. Θυμίζω στους γκραν δημοκράτες, που η «πρόοδος» τρέχει από τα μπατζάκια τους, πως η μεγαλύτερη εφημερίδα της γείτονος, η «Zaman»», είναι υπό δικαστική επιτήρηση και βγαίνει πλέον με τίτλους του τύπου «Ανέτειλε ο ήλιος και πάλι χάρις στον Ερντογάν». Δημοσιογράφοι της εφημερίδας σαπίζουν στις φυλακές, γιατί αποκάλυψαν βρομοδουλειές του Ερντογάν με όπλα για τους αποκεφαλιστές του Ισλαμικού Κράτους. Τους κοτσάρανε, λοιπόν, μια περιποιημένη κατηγορία κατασκοπίας και η εφημερίδα έγινε φερέφωνο του ισλαμιστή σουλτάνου. Τους πρόσφυγες, λοιπόν, τους δημιουργεί η Αγκυρα, αφού δίνει κάθε είδους στήριξη στους τρομοκράτες ισλαμοφασίστες και ύστερα τους σπρώχνει εδώ, πάλι με αμοιβή. Τώρα η Τουρκία διαπραγματεύτηκε με την Ε.Ε. έναν σκασμό λεφτά για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που η ίδια δημιουργεί. Δεν τέλειωσα κάνα School of Government, αλλά νομίζω πως οποιοσδήποτε με σώας τας φρένας αντιλαμβάνεται ότι είμαστε οι μαλάκες της υπόθεσης.

Και καλά οι Ευρωπαίοι, έχουν τεράστιες εμπορικές συναλλαγές με την Τουρκία των Γενοκτονιών. Δεν θέλουν να συγκρουστούν ευθέως μαζί της. Αφού το παλούκι θα μείνει στο μνημονιακό ρωμέικο, θα μας δώσουν και κάτι ψιλά για τα συσσίτια των ταλαίπωρων, τα χοντρά πακέτα στον Ερντογάν, θα προωθήσουν και την ένταξη της Τουρκίας, οπότε τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας πάλι δικά τους κι όλη η χώρα καταυλισμός.

Εμείς, όμως, και ειδικά η υποτιθέμενη έκφραση της Κεντροδεξιάς, οι υπερασπιστές της εθνικής συγκρότησης και συνοχής, το μόνο χρέος που σίγουρα ΔΕΝ έχουμε ήταν να χαιρετίσουμε τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας και να κάνουμε αβαβά τον γκανγκστερικό ρόλο του κράτους-συμμορία.

Για να μην πνίγονται αθώοι, αν η Ευρώπη θέλει να πάρει πρόσφυγες, τα hot spots θα πρέπει να είναι στην Τουρκία. Οι Σύροι πρόσφυγες, όσοι αλήθεια είναι, να μπαίνουν σε αεροπλάνα και από τα τουρκικά αεροδρόμια να πηγαίνουν κατευθείαν στις χώρες που θα τους δεχθούν, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην πολύπαθη πατρίδα τους και να γυρίσουν στα σπίτια τους. Τα δε στίφη από επίδοξους απλούς οικονομικούς μετανάστες, η Τουρκία, που τους μαζεύει εκεί χωρίς βίζα, με εισιτήρια των 40 ευρώ (!), να τους στείλει πίσω ή να τους κρατήσει να τους χαίρεται.

Τι θα κάνει η συντεχνία των πολιτικών ταγών μας, αν τώρα που θα ανοίξει ο καιρός ο μεγάλος δουλέμπορος και τρομοκράτης μάς στείλει μονοκοπανιά καμιά διακοσαριά χιλιάδες και γεμίσει η θάλασσα πτώματα; Από πόσους και πάνω το «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» θα θεωρηθεί έγκλημα προδοσίας των συμφερόντων της χώρας; Τι λέει το «Savoir vivre» του Ζαμπούνη επ' αυτού;
Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
*Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: