Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

«Οι επιθέσεις στα βιβλιοπωλεία είναι η πρακτική της ρητορικής του φασισμού»
Του Παπαδόπουλου Παναγιώτη (Κάϊν) -μεμονωμένο άτομο από το Ελευθεριακό Κίνημα για την επιστροφή τής Χαμένης Ανθρωπιάς και τού τέλους τής Εποχής τής Κτηνωδίας

Στο Athens Indymedia δημοσιεύεται η είδηση -υπεράσπιση τού σπασίματος τού βιβλιοπωλείου “Ιανός” στην Σταδίου,στις 8/12, ως “απεργιακή επίθεση” https://athens.indymedia.org/post/1566425/ . Μάλιστα η συγκεκριμένη αντιεξουσιαστική σελίδα έχει αποφασίσει πώς θέση έχουν μόνο οι “εξεγερμένοι” ενώ όσοι έχουν διαφορετική άποψη (δηλαδή οι “ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι”) λόγω τού ότι είναι “εκτός εποχής και κλίματος” και επειδή συμβαίνει να διαφωνούν κάθετα με παρόμοιες “αγωνιστικές εξορμήσεις”, κρύβονται ή διαγράφονται! 


Λοιπόν,δύο λόγια ξανά από εμένα προσωπικά,επειδή με την βαρβαρότητα,τον εκφοβισμό και τον τραμπουκισμό μεγαλώνει ο βάλτος τής ιστορίας ,δεν αλλάζει χιλιοστό η ζωή των καταπιεσμένων παρά μόνο τονίζεται ο ναρκισσισμός και η μιζέρια των φαντασμένων (της πιο κακόγουστης και άθλιας μάλιστα “φαντασίας” πού δεν θα μάς γλυτώσει τίποτα από την γκιλοτίνα της, άν έρθει ποτέ στην εξουσία).....

Δεν ήταν "απεργιακή επίθεση" , ήταν μεμονωμένη επιλογή τού φετιχισμού τής βίας και τού αντικοινωνισμού πού έχει γίνει χρόνια ασθένεια, μονόδρομος και τελετουργία από την Πατησίων και την Στουρνάρη μέχρι τα τζάμια και τα ράφια τού "Ιανού"!

Φτάσαμε δυστυχώς "ως εδώ" και "ως αιδώ" ενέργειες σαν και αυτή (πού δεν διαφέρει με εκείνη τής επίθεσης στις 5 Μάη 2010 στον “Ιανό” την ίδια ώρα πού δίπλα στην τράπεζα Μαρφίν σβήνανε στους καπνούς 3 εργαζόμενοι)να βρίσκει συμπάθειες και να παίρνει "επαναστατικά εύσημα" από το “αγριεμένο αγανακτισμένο πλήθος”!Ξεχάσαμε όλοι μας γρήγορα για αυτό φθάσαμε στην κρίση όλων των πολιτικών χώρων τού "αντικαπιταλιστικού τόξου",για αυτό ο φασισμός ανεμίζει μαίανδρους και σβάστικες μέσα και πάνω απο τό μουδιασμένο κεφάλι και κορμί τής Ευρωπαϊκής κοινωνίας!

Η πράξη μιας ακόμη επίθεσης σε ένα βιβλιοπωλείο, δέν είναι για επικρότηση και υποστήριξη,το αντίθετο....

Υπάρχει όμως συλλογικότητα αναρχική να αντιπαρατεθεί; Όχι ,γιατί ο αναρχισμός απουσιάζει πλέον ενώ ο πολιτικός χουλιγκανισμός ,ο “Μαύρος Δεκέμβρης” και η "αντιεξουσία τής εξουσίας" οργιάζουν!
Για όσα στραβά και ανάποδα ευθύνονται (και)οι επιχειρήσεις τού βιβλίου στον εργασιακό χώρο (και θα συμφωνήσω στο ότι κακώς ακολουθούν ως φορέας πολιτισμού,γνώσης και ιδεών τον “ εμπορικό νόμο τής αγοράς” όσο αφορά το άνοιγμα τής “αλυσίδας” την Κυριακάτικη αργία )η απάντηση δεν μπορεί να είναι μια δράση κατ΄ευθείαν από την μήτρα τού ναζισμού!

Δεν είναι "αριστερό, αναρχικό και αγωνιστικό" η καταδρομική επίθεση σε ένα βιβλιοπωλείο! Το έχουμε αυτό πει και παλαιότερα πολλοί και διάφοροι σύντροφοι(μέσα από τις διαφωνίες και τις αντίθετες απόψεις) μετά από επιθέσεις ανάλογες σε βιβλιοπωλεία (που δεν ήταν "δικά μας"),αλλά κατά πώς φαίνεται κανείς δεν ακούει τίποτα παρά το μεγάλο του "εγώ" και όλα τελικά "δουλεύουν" ώστε ο φασισμός να γίνει κυρίαρχη επιλογή μιάς φοβισμένης και εσωστρεφούς κοινωνίας!Βοηθήστε...... και εσείς να γίνει θεσμός και δομή αυτό το Τέρας με όλες σας τις δυνάμεις!

Κανείς δεν είναι αυτόκλητος δια- μεσολαβητής των εργαζομένων τού κάθε “Ιανού” και κανείς δεν μπορεί να επικαλείται την απεργία για να "τιμωρήσει" την επιχείρηση πού αποφασίζει να μην απεργήσει.Και επειδή δεν ήταν η μόνη πού δεν απεργούσε,γιατί όχι και όλες τις άλλες δεν τις πήρατε σβάρνα με παλούκια και λοστούς στην κινητοποίηση τής 8ης Δεκέμβρη;

Αφού κατά την απόλυτη αλήθεια σας όλοι “οι κακοί χωράνε” στο εδώλιο τής "ιεράς και αλάνθαστης" Εξετασής σας πού απονέμει χωρίς κανένα ίχνος λογικής και αυτοκριτικής την "επαναστατική δικαιοσύνη" της, κοινώς τον κατάμαυρο λαϊκισμό της! Βλέπετε,"συντρόφια" ο λαϊκισμός δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο τού Κρατισμού αλλά και των δήθεν αντιπάλων του !Και όταν η αντίληψη αυτή γίνεται καθεστώς, ο τρόπος τού αγώνα(όσο δίκιο κι αν έχεις....) καταλήγει να πέφτει και να χάνεται στο κοινό “επίπεδο” με τούς άλλους ανεγκέφαλους των ταγμάτων εφόδου!

Ο καθένας μας άς αποφασίσει με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει,άν θα ταιριάξει με την μορφή τού Τέρατος ή άν θα κάνει το βήμα να πλησιάσει την Αθανασία (την Ελευθερία)!

Όχι και ξανά όχι,σε κανένα είδους πέρασμα φασιστικό από τούς δρόμους!

Ας είναι το τελευταίο “ατυχές συμβάν” και επιτέλους....βγάλτε λίγο τα κράνη και σκεφθείτε!

Μήπως κατά βάθος κάπου υπάρχει λάθος, μήπως στραβά αρμενίζουμε στον “γιαλό τού κινήματος”;.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: