Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Λοκ άουτ στη Νομική Σχολή Αθηνών λόγω εκδήλωσης για τον Κουφοντίνα

Λοκ άουτ στη Νομική Σχολή Αθηνών μετά από απόφαση της κοσμητείας, επικαλούμενη «τεχνικά προβλήματα».
Φοιτητές "έσπασαν" το λοκ άουτ κι έχουν εισέλθει στο χώρο της σχολής, την οποία έχουν περικυκλώσει αστυνομικές δυνάμεις και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε αυτήν.

Πολιτικές συλλογικότητες είχαν προγραμματίσει για σήμερα εκδήλωση με θέμα τους πολιτικούς κρατούμενους, ενώ εκδήλωση είχε προγραμματίσει και η ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.Νωρίτερα, επικράτησε ένταση ανάμεσα στο μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, και αστυνομικών, καθώς δεν επιτράπηκε ούτε σε εκείνον, ούτε στους συνομιλητές του, η είσοδος στο χώρο της Σχολής, ώστε να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη εκδήλωση.

Όσοι φοιτητές βρίσκονται στο προαύλιο χώρο της Νομικής φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων και για το άσυλο. Ομάδες φοιτητών κατευθύνθηκαν προς τα Προπύλαια και ζητούν συνάντηση με την Πρυτανεία.

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καταγγέλλει:

Μετά την πρωτοφανή παρέμβαση της Νομικής Σχολής ώστε να εμποδίσει το δικαίωμα λόγου του πολιτικού κρατουμένου Δημήτρη Κουφοντίνα και να προχωρήσει σε κυρώσεις σε βάρος του αν μιλήσει, η Διεύθυνση της Νομικής Σχολής προχώρησε, σήμερα, στο κλειδαμπάρωμα της Σχολής και επιστράτευσε τα ΜΑΤ για να διαφυλάξουν τους εφιάλτες που κρύβει πίσω από τα σιδερένια ρολά. 

Η μοναδική στα χρονικά ενέργεια μιας Πανεπιστημιακής Σχολής και μάλιστα της Νομικής, ενάντια σε μία εκδήλωση - λόγου, που στόχο έχει να αναδείξει το δίκαιο αίτημα ενός κρατούμενου στην άδεια που του αρνούνται, παρότι κατοχυρωμένου στο νόμο και αυτονοήτου στη συνείδηση της κοινωνίας, παραδίδεται στη χλεύη της ιστορίας, όπως και ο εμπνευστής (ή η εμπνεύστριά) του.

Το ίδιο και η κυβέρνηση της «Αριστεράς» που σε απόλυτη σύμπλευση με το πνεύμα της φίμωσης και του αποκλεισμού δεν δίστασε να στείλει τα ΜΑΤ για να αποκλείσει τη Σχολή και να εμποδίσει την εκδήλωση.

Στον προαύλιο χώρο της Σχολής της Νομικής κατειλημμένο από τους φοιτητές, που αντέδρασαν στην προσβλητική για το Πανεπιστήμιο απόφαση καλούμε τον κόσμο στις 7.00 μ.μ. σε μια εκδήλωση- καταγγελίας της μεθόδευσης που επιχειρεί να απαγορεύσει κάθε κίνηση και να φιμώσει τις φωνές που διεκδικούν τη χορήγηση της άδειας στον Δημήτρη Κουφοντινα. 

Και δεν θα σταματήσουμε να το διεκδικούμε. 
Γιατί η άδεια είναι δικαίωμα, κατακτημένο με αγώνες. 
Και δεν μπορεί κανείς να το περιφρονεί. 

Επιτροπή για τη χορήγηση αδειών στους πολιτικούς κρατούμενους

Δεν υπάρχουν σχόλια: