Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Αποκαλύφθηκε το πάρε-δώσε της Ρωσίας με την Τουρκία - Πάρε Αλ Μπαμπ, δώσε Χαλέπι

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Ζαχάροβα, μιλώντας με τους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι η Ρωσία δεν έκρυψε ποτέ ότι Ρώσοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν στην Τουρκία με υψηλόβαθμα στελέχη της αντιπολίτευσης της Συρίας, με στόχο την παράδοση του Χαλεπίου στις δυνάμεις του Άσαντ και τη Ρωσία.
Απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε δημοσίευμα των Financial Times (FT) της Αγγλίας, που μιλούσε για μυστικές διαπραγματεύσεις που έγιναν στο έδαφος της Τουρκίας, η Ζαχάροβα είπε:
"Οι επαφές μας αυτές, έγιναν θέμα από ορισμένους δημοσιογράφους της Δύσης. Ανακάλυψαν ξαφνικά ότι γίνονται τέτοιες συναντήσεις στο έδαφος της Τουρκίας. Αυτό είναι περίεργο, γιατί εμείς ποτέ δεν κρύψαμε αυτές τις επαφές. Είπαμε μάλιστα, ότι αυτές πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα".
Ένα στέλεχος της αντιπολιτευσης της Συρίας, μιλώντας στους Financial Times, δήλωσε:
"Οι Ρώσοι και οι Τούρκοι μιλάνε μαζί μας, χωρίς την παρουσία των ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον έμεινε εντελώς έξω από το παιχνίδι τη φορά αυτή και δεν γνωρίζει καν τι είναι σε εξέλιξη".

Σημειώνεται ότι μετά τις εξελίξεις αυτές, την συνάντηση του Λαβρόφ με τον Τσαβούσογλου στην Αττάλεια και τις επαφές της Ρωσίας με τον ΕΣΣ στο έδαφος της Τουρκίας, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν να ενισχύουν τις δυνάμεις τους στην Αλ Μπαμπ και να προετοιμάζουν την πολιορκία και την κατάληψή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: