Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Βενιζέλος: Ανησυχία για νέο δημοψήφισμα και μήνυμα στον ΠτΔ για «θεσμική αντίσταση»


Εν μέσω ενός πολιτικού κλίματος με έντονο το άρωμα εκλογών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πάει τη σκέψη του ένα βήμα παραπέρα, εκφράζοντας έντονες ανησυχίες για το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να επιλέξει έναντι του πιθανού αδιεξόδου με τους Θεσμούς ένα δεύτερο δημοψήφισμα αντί της πρόωρης κάλπης και στέλνοντας εμμέσως μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον καλεί να μην το υπογράψει κάνοντας λόγο για αναγκαία «θεσμική αντίσταση».

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να οδηγηθεί σε εκλογές, λόγω έλλειψης κοινωνικής και πολιτικής νομιμοποίησης. Ετσι συμβαίνει υπό ομαλές συνθήκες, αλλά εδώ δεν γίνεται τίποτα ομαλά. Είμαστε στο πλαίσιο, ούτως ή άλλως, μιας ιστορικής και αξιακής ανωμαλίας και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα», σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βραδυνή» και προσθέτει: «Εγώ δεν λέω ότι έχει στο μυαλό του ο κ. Τσιπρας ως πρώτη επιλογή ένα σενάριο επανάληψης των θεσμικών εκβιασμών και ατασθαλιών του 2015, αλλά θα έπρεπε να ξέρει ότι αν επιχειρήσει να πάει σε εκλογές υπό συνθήκες δήθεν ρήξης ή αν επιχειρήσει την επιλογή - η οποία θα είναι μια φάρσα πλέον - ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, είναι αναπόφευκτο να υπάρξει ''αντίσταση'' θεσμική. Υπάρχει ευθύνη των πολιτειακών οργάνων που κατά το Σύνταγμα έχουν αρμοδιότητα της θέματα αυτά».

Καθιστώντας μάλιστα ακόμα πιο σαφές το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται το μήνυμά του, επισήμανε το γεγονός ότι το δημοψήφισμα προκηρύσσεται μέσω Προεδρικού Διατάγματος και όχι μόνο με την απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, τονίζοντας ότι «η χώρα δεν αντέχει άλλο παιχνίδια με τους θεσμούς».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/334009/venizelos-anisuhia-gia-neo-dimopsifisma-kai-minuma-ston-ptd-gia-thesmiki-adistasi/#ixzz4TDNebUhM
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: