Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016


Οι παράλογες προσλήψεις έχουν «ουρά»

Πριν από μία εβδομάδα η «Κ» αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση επαναπροσέλαβε με μια τροπολογία 220 «αχρείαστους» υπαλλήλους στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ)», που είναι ο μόνος κατασκευαστικός οργανισμός του Δημοσίου. Το ρεπορτάζ τους χαρακτήρισε «αχρείαστους», όχι μόνον γιατί η εταιρεία ΚΤΥΠ, λόγω κρίσης, δεν έχει σοβαρό αντικείμενο και οι 330 εργαζόμενοί της ήδη πλεονάζουν. Αλλά κυρίως γιατί ο Αρειος Πάγος ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015 είχε κρίνει τελεσίδικα ότι οι πρόσθετοι αυτοί 220 υπάλληλοι (εργάζονταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέχρι το 2013) δεν έπρεπε να επαναπροσληφθούν. Διαβάστε, λοιπόν, την επιστολή που μας έστειλε ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
«Με την υιοθέτηση της συγκεκριμένης τροπολογίας», γράφει ο κ. Σπίρτζης, «η κυβέρνηση έρχεται να θεραπεύσει κοινωνικές αδικίες που δημιούργησε η ρουσφετολογική πολιτική των προηγουμένων κυβερνήσεων. Των κυβερνήσεων του παλαιοκομματισμού, που διόριζαν τα δικά τους παιδιά, τα κρατούσαν ομήρους και μετά τα απέλυαν διαλύοντας δημόσιες δομές, στον τομέα των κοινωνικών υποδομών» [...] Ισχυριζόμενος δε ότι ένα από τα έργα που θα καλύψουν οι 220 είναι η διεξαγωγή προσεισμικών ελέγχων καταλήγει: «Εμείς δεν διορίσαμε και δεν κοιτάμε τα δικά μας ή τα δικά τους παιδιά. Προχωράμε στην αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών για την παραγωγή κοινωνικών υποδομών».
Η απάντηση είναι μνημείο πολιτικού παραλογισμού. Προσέξτε. Ο κ. Σπίρτζης δεν αισθάνεται καν την ανάγκη να εξηγήσει γιατί επαναπροσέλαβε –μονιμοποιώντας μάλιστα– 220 υπαλλήλους παραβιάζοντας, κατ’ ουσίαν, την απόφαση του Α.Π. Δεν θεωρεί καν απαραίτητο να μας ενημερώσει ποιο είναι το επιπλέον μισθολογικό κόστος που θα επιβαρύνει μια δημόσια εταιρεία (δηλαδή των φορολογουμένων) ή να εξηγήσει γιατί τις όποιες ανάγκες δεν μπορεί να τις καλύψει το υφιστάμενο προσωπικό της.

Για τη συνέχεια Kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: