Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

«Φορτίο» με μολότοφ για την επέτειο του Αλέξη

Ανεύρεση 150 βομβών στα Εξάρχεια έθεσε την ΕΛ.ΑΣ. επί ποδός για την επέτειο του φόνου Γρηγορόπουλου
Σ ε πλήρη επιφυλακή, εν όψει των σημερινών κινητοποιήσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έθεσε την Αστυνομία μια βαλίτσα που εντοπίστηκε από τύχη στα Εξάρχεια και περιείχε 150 βόμβες μολότοφ! Το «φορτίο» εντοπίστηκε όταν, το απόγευμα της Κυριακής, κάτοικοι της οδού Νοταρά στα Εξάρχεια αντιλήφθηκαν έντονη οσμή βενζίνης από εγκαταλελειμμένο κτίσμα και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική.

Το πλήρωμα του πυροσβεστικού ανακάλυψε στο κτίριο έναν μεγάλο σάκο πλάτης και διάφορα τελάρα, μέσα στα οποία υπήρχαν τουλάχιστον 150 βόμβες μολότοφ, ξύλινα ρόπαλα και αντιασφυξιογόνες μάσκες! Αμέσως οι πυροσβέστες ειδοποίησαν την Ασφάλεια Αττικής και στο σημείο έφθασε κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας, το οποίο περισυνέλεξε τα ευρήματα. 

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας πιστεύουν ότι πρόκειται για υλικό αξιοποιήσιμο, καθώς εκτιμούν ότι οι δράστες δεν φορούσαν γάντια. Η τυχαία ανακάλυψη του «οπλοστασίου», λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την όγδοη επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, έχει θορυβήσει τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, καθώς θεωρούν βέβαιο ότι οι δεκάδες βόμβες μολότοφ θα χρησιμοποιούνταν σε επεισόδια κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και πέριξ του Πολυτεχνείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: